seljavaluga jooksma 31.07.20 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere. Seljas tõenäoliselt tõmbetuulega saadud põletikuline valu, mis kiirgab ka jalga. Arcoxia raviga on valu miinimumini viidud. Kas 10 km jooksuvõistlusele minek on väga rumal mõte? Ja kas võin sellega lisakomplikatsioone tekitada? (Olen treenitud ja sportlik)

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Seljavaluga (üldse igasuguse valuga) võistlussport on kurjast. Kuigi tippsportlased seda tihti teevad on see igal juhul oma tervise rikkumine. Valuaisting on organismi kaitsereaktsioon, mida ületada ei tohiks.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Mandlioperatsioon ja puhkusereis

Küsimus selline. Mandlite eemaldamisest möödas 24 päeva kui peaksin lendama puhkusele. Katud maas, ainult 1 niit on veel sulamata. See pidi sulama u 1 kuu. Millal peale mandlioppi tohiks puhkama lennata? ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Arvan, et võite puhkusele sõita küll. Kindluse mõttes võiksite küsida ka Teid opereerinud arstilt.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: