Näsa nabas 03.06.18 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Kas peaksin nabas olevat käsna tõsiselt võtma? Iga pisiasja pärast ei taha arstile minna. Aastaid on nabas mingi näsa olnud. Vahel harva sügeleb. Viimasel ajal on hakanud tihti sügelema ja ilmselt sügamisest hakkas ka verd jooksma. kuigi õrnalt mudisin, et sügelust ära saada. Avastasin ka, et näsa on palju suurem kui viimane kord kui vaatasin. Eks varem on ka kergelt sügelenud, aga pole välja teinud ja pole ka häirinud. Nüüd sügeleb tihti ja on ka kergelt valulik.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kui siiski häirib, peaks eemaldama. Sügelus ja veritsus pole loomulikud ilmingud. Soovitan läbi perearsti pöörduda kirurgi konsultatsioonile.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Näsa

Sügasin parema käe alt ja vaatasin et seal mingi pisike nahariba, mitte suurem kui 5mm. Võtsin kinni ja tõmbasin, aga tuli välja, et see hoopis oli näsa, sest verd tuli pisikesest august üsna palju. Arm ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei näe vajadust. Paari nädalaga peaks olema paranenud.

Loe edasi

Niit on sisse kasvanud

Tere
Selline küsimus, et sai käidud opil. Teisedniidid on eemaldatud, aga nabas olev niit on sisse kasvanud, kätte ei saadud. Kas peaksin arsti poole pöörduma või mitte? Eemaldati sapipõis.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitav on siiski eemaldada, kui on tegemist nahaniidiga. Võiksite siiski opereerinud kirurgiga konsulteerida.

Loe edasi

Nahanäsa külmutamine

Tere!

Mure selline, et reedel (15.04.16) käisin nahaarstil külmutamas nahanäsa. Olin seda sama näsa külmutanud ka kaks kuud varem, kuid siis tekkis näsale koorik peale ja see kukkus ära. Paraku ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kahjuks fotot ei näe aga ega sellest palju abi ka ei oleks. Soovitan pöörduda arsti poole, kes Teie raviga tegeles.

Loe edasi

Pärakulõhe järgne näsa

Tere,

kaks kuud tagasi vaevas mind pärakulõhe, mida alguses pidasin hemorroidiks, kuna varem on esinenud väikest veritsust. Sai tehtud magnetsoojusravi (Elamed pakub), vanne ja küünlaid ning ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selline nn. piirinäsa on pärakulõhe korral tüüpiline. See võib kaduda, vähemalt väiksemaks muutuda, kuid ei pruugi. Meditsiinilist vajadust selle eemaldamiseks ei ole. Visuaalse häirimise suhtes aitab ...

Loe edasi

Naba piirkond valulik

Tere! Mul on selline mure, et naba piirkond on valulik. Valupunkt asub natuke naba sees. Nabas on mul ka neet, kas valupunkt võibki olla tingitud needil magamisest või on asi tõsisem? Valu on juba mitmendat ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kaldun arvama, et põhjuseks on nabaneet. Seleks, et täie kindlusega seda väita, peaksin seda ise nägema. Soovitan pöörduda arsti poole.

Loe edasi

nahal tume sünnimärgi taoline näsa

olen 20a ja mul on pea eluaeg onud kaela taga selline pruun kõrgem nahapunn, neil vist mingi nimi ka, sünnimärk see ei ole vist.
kas sellised punne on võimalik eemaldada ka mingit moodi? kes neid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selliseid nahakasvajaid on võimalik eemaldada iga kirurgi juures nii polikliinikutes kui ka haiglates. Tuleb võtta perearsti saatekiri ja minna kirurgi vastuvõtule.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: