Muna naba kõrval 30.08.17 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere

Mul oli 22. juuni keiserlõige ja taastumisperioodil avastasin pikali asendis kätt kõhu peale pannes, et paremal pool naba on nagu valutu muna kõhus. Käisin sünnitusjärgses kontrollis ja seal ultraheliga vaadati, et gün. osakonnaga on kõik korras. Naba kõrval tuvastas ultraheli ca 5cm moodustise, milles on verevarustus. 03.07 tehti mulle emakapõletiku ravi ajal mrt, kus sellist asja ei leitud naba kõrvalt. Kas tegemist võib olla songaga? 100% ma ei vältinud koormust taastumise ajal.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kirjelduse järgi võiks song olla küll. 100% saab kindel olla vaid nähes ja katsudes.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Tuim kõht

Märtsi alguses hakkasin paremal pool kõhus naba kõrval ca 5 cm kaugusel tundma kerget tuimust. Praeguseks on see tuimus muutunud häirivamaks. Nt kui pluus langeb kõhule, siis ma märkan seda tunnet. Teise ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Uurida tuleks nii kaua, kuni põhjus käes. Alustada võiks ultraheli uuringust, kuna see on kõige lihtsam ja mugavam. Kui sellega põhjus ei selgu, tuleks teha ka kompuuteruuring.

Loe edasi

Muna selgroo kõrval

Tere.
Tekkinud on selgroo kõrvale naha alla selline pisike tugev muna mis tekitab siis tööd tehes valu ja katsudes on ka valus. Sooviksin teada mis see võiks olla ja kuna asun hetkel komandeeringus ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See võib olla lipoom e.rasvkasvaja. Et seda aga kindlalt väita, oleks vaja näha/ katsuda.

Loe edasi

Muna varvaste all

Algul parema jala päka all suure varba kõrval astudes valus muna, varbaid sirutades valu ja teine varvas nagu paistes, paar nädalat hiljem sama muna vasaku jala suure varba kõrval päka all. Paistes varvas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selline muna võib olla põletikuline limapaun - tekib tihti nn hallux valguse (suure varba telg on pöia teljest väljapoole) korral. probleemiga peaks pöörduma ortopeedi poole.

Loe edasi

Punn-naba

Kas punn-naba saab opereerida ilusaks? Või pole sellel väga mõtet (kaob ajaga vms)?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti saab naba kuju operatsiooniga korrigeerida. Nn."punn-naba" võib olla ka nabasong, mille ainuke ravimeetod Teie eas ongi operatiivne.

Loe edasi

Valgejoone songa operatsioon

Tere!
Mul oli naba kohale tekkinud valgejoone song, mis tegi valu.
25.03.13 oli operatsioon.
Op.kirjeldus: Üldanesteesias on tehtud nahalõige songa kohale. Songakott
peritoneumiga ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See, et 3 nädalat pärast operatsiooni tunnete kõva tükki operatsioonihaava all, on küllalt normaalne. Kui see kõva tükk ei kao 2-3 kuuga, alles siis näen põhjust muretsemiseks. Igasuguse õmblusmaterjali ...

Loe edasi

Munataoline moodustis - kas võib olla tegemist tsüstiga?

Tere

Selline mure, nimelt 2 kuud tagasi tekkis mul kõhukinnisus ja sellega seoses oli 3 nädalat ka õrn iiveldus, mis kadus. Kui varem käis kõht 2 korda päevas läbi, siis nüüd käisin wc-s ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Võib olla tsüst. UH uuring peaks selle kiiresti selgitama. See aga ei seleta kuidagi vere eritust roojaga. Vajalik oleks ka koloskoopia tegemine. Soovitan pöörduda perearsti poole.

Loe edasi

Naba muutused

Mu naba on muutunud väga sügavaks ja suureks. Kas see võib näidata mingit ohtu? Kas peaks arsti juurde pöörduma?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Suurus ja sügavus pole naba korral mingi patoloogia. Ei näe põhjust arsti poole pöörduda

Loe edasi

Song

Tere.

Umbes 12 aastat tagasi avastasin oma kõhule ( ülespoole naba) tekkiva nn mügariku, kui end tahapoole kallutasin. Toona sain perearstilt, kes songa kahtlustas, saatekirja kirurgile- ja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilmtingimata ei pea kindlasti opereerima - olete ju selle songaga elanud juba 12 aastat. Elate ka edasi. Kindlasti muutub ta aga aja jooksul suuremaks ja hakkab ka ilmselt järjset rohkem häirima. Ükskord ...

Loe edasi

liikuv muna all paremal roide kõrval

olen 25 aastane noor naine. kardan hirmsasti, et tegu on kasvajaga, mis on halvaloomuline... kirugi juurde lähen järgmisel nädalal. Milliseid protseduure ta teeb ja kas selline liikuv muna (kui peale ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tõenäolislet on Teil tegu rasvkasvajaga. See on healoomuline protsess ja vähjaks ei lähe. Ilma teie muna nägemata pole siiski diagnoosida võimalik.
Kui Te minu vastuvõtule tuleksite, siis mina pakuksin ...

Loe edasi

Valus muna selgroo kõrval

Probleem on selles, et paar kuud tagasi avastasin, et keset selga selgroo kõrval on väike muna, mis on katsudes valus, muidu ei sega. Ei oska öelda, kui kaua on selline moodustis seljas olnud. Kas see ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui on moodustis, mis on valus ja seega teeb kuigivõrd häda, tuleks ta ära võtta. Kas tegemist on rasvkasvajaga saab otsustada peale tema eemaldamist. Rasvkasvajad reeglina valusad olla ei tohiks.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: