Haav keelel - kas kirurgilne sekkumine on vajalik 02.04.15 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere! Laps kukkus nii õnnetult, et lõi hambad keelde. Keelel on nüüd suur ja sügav haav, umbes 1 cm. Keele alumiselt poolelt hambad läbi ei tulnud, aga jah haav on sügav. Kas on looust et haav kasvab kinni või tuleb sekkuda kirurgiliselt?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Keelel on väga hea verevarustus ja reeglina selline vigastus kirurgilist sekkumist s.t õmblust ei vaja.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

opereeritud haav mädaneb

Tehti operatsioon 20.04.16 mille käigus eemaldati implantaadid käest.
Kuna ilmselt organism ei talunud impla......... ja eritas vedeliku ja ka aegaajalt mäda.Tänaseks käsi kipsis kuna luu pole 100% ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Probleem ortopeediline, mina vaid üldkirurg.
Kas antibiootikumiravi on piisav, saab otsustada vaid röntgenpilti ja kätt vaadates. vahel on vajalik ka luukolde puhastus.

Loe edasi

Eesmise ristatisideme rebend ja Bakeri tsüst

Tere,
Vigastasin 2 kuud tagasi bussis põlve. Astusin halvasti ja põlv läks tagurpidi. Kiirabi viis mu haiglasse, kus diagnoositi esialgu meniski vigastus koos sideme rebendiga. Mulle paigaldati kipslahas. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist ortopeedilise probleemiga, milles ennast eksperdiks ei saa pidada. Peaksite ortopeedi poole pöörduma.

Loe edasi

Õnnetus jalatallaga kuumas kliimas Indias - kas vajalik penitsilliinisüst

Hr. R Indiast, kohe kivi kukkus südamelt! tänan ja tervitan Teid! Kuna Eesti inimene on harjunud süsti imejõudu uskuma, siis kas oleks kasu tagantjärgi penitsiliinisüstist? Jäi eelmises kirjas täpsustamata, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ühest penitsilliinisüstist kindlasti kasu ei ole. Antibiootikumi peaks siiski tarvitama vähemalt 5 päeva ja nagu ma ütlesin, on antibiootikumi süstimise mõte ainult selles, kui inimene ei saa suu kaudu ...

Loe edasi

Furunkel

Tere, meil selline mure, et mu mehel oli 2 aastat tagasi tagumiku peal furunkel, käis arsti jurude ja lõigati lahti, aga tundub, et pead ei tõmmatud välja. Kuna paistetus läks mööda, põletik taandus ja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitaksin pöörduda erakorralise meditsiini osakonda (haigla valvetuppa) - arvan, et vajalik on kirurgiline sekkumine ja mädakolde avamine. Tegu võib olla pilonidaalsiinusega aga ka ateroomiga (oleneb ...

Loe edasi

Kaua paranev haav.

Olen väga mures oma vanaema pärast. Umbes aasta tagasi sai ta koeralt kriimustada (haav on sääre peal) ning see haav ei taha paraneda. Alguses oli see väike, kuid nüüd on läinud suuremaks ning näeb väga ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vanemate inimeste mitteparanevad haavad(haavandid) jalgadel ongi halva verevarustuse tagajärg + südamepuudulikkus, mis põhjustab jalgade turset. Ainult lokaalne ravi - sidumised jne. ei anna sageli soovitud ...

Loe edasi

Mädanik

Tere mul selline mure et mu käel oli haav.Nüüd haav juba kinni kasvanud enamvähem,aga käsi valutab ja muhk on ka üleval.Palavik on ka hakanud viimastel päevadel tõusma....Kas on asi väga tõsine ja peaksin ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu on ilmselt haava põletikuga, võimalik et ka mädanikuga. Viimasel juhul oleks vajalik vahelesegamine, mida kiiremini, seda parem. Soovitus - peaksite arstile näitama.

Loe edasi

õndraluu

Probleem on järgmine: nimelt mul on õndraluu sissepoole kaardunud, nii et sõrmedega selle tippu puuduta suhteliselt vaevaline (moodustab sellise konksu). Esinevad ka alaseljavalud. Kas õndraluu normaalse ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei saa aru, miks peaks õndraluu asendit muutma. Valud vaevalt et sellest on. Kui pole ise haiget ega rö pilte näinud, ei oska seisukohta võtta.

Loe edasi

Välimine hemoroid?

Olen 19aastane noormees, aktiivse ja sportliku eluviisiga, t66l tuleb sageli raskeid asju t6sta. Olen varem harva avastanud peput pyhkides sealt m6nigal m22ral verd. Eile avastasin päraku juures s6rmeotsa ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie diagnoos võib olla õige. Kasutada võib hemorroidaalküünlaid ja salve. Arsti juurede minekuks võiksite ikkagi aega leida. Võimalik, et väikese sekkumisega saaksite oma hädadele palju kiiremat leevendust ...

Loe edasi

Hemarroid

Tekkis päraku piirkonda mingi punn- väikese sõrmeotsa suurune. See ei ole küll eriti valulik, kuid ebameeldiv. Kas tegu on hemarroidiga? Kas kiire sekkumine on vajalik? Kuhu oleks kõige otstarbekam pöörduda?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirja teel Teile kinnitada, et tegu on hemorroidiga, pole võimalik. Teie kirjelduse alusel on see küllalt tõenäoline. Kui on hemorroid, pole kiire sekkumine vajalik. Pöörduge oma perearstile, kes vajadusel ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: