Tere 20.05.08 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Kaebasin valu parema ribi all. Käisin hiljaaegu ultraheli uuringul kontrolliti kõhunääret ja needusid ja maksa ilmselt ja ainus, mis avastati on sapikivid. On olnud ka 12 sõrmiku operatsioon 1991 või 1992 aasta vahemikus. Kõike täpselt ei mäleta aga olid olnud liited ja paar kuud tagasi gastroskoopias uurides öeldi mulle et sealt on mingi tükk välja lõigatud? Peale seda lõikust mõned aastad hiljem kuni tänaseni on käinud väljakannatamatud valud parema ribi all kevadetti ja sügiseti. Pereast arvas tokord, et on maoga seotud hädad ja kirjutas mulle esmalt cimedidiini tablette ja viimastel aastatel, kui ma enam ei joo olen saanud tema käest Gasek tablette. Need aitasid kuni selle aasta alguseni. 24 aastat tagasi oli mul ka südamelihaste põletik ja mandlite lõikus, käesoleval aastal sattusin ma tas südamelihaste põletikuga haiglasse. haiglas olles mul ka sapikivid avastati. Olen ka käesoleval aastal tundnud pea iga päev väikest valu ja torkeid eelnimetatud piirkonnas. Käisin ka teise kirutgi juures vastuvõul mille käisus uritigi ultarhelis nii neere jui ka sappi. Soovitati võtta Carsil tablette, mis aitas natuke, palavik (37,3), mis enne oli kadus mõneks ajaks. Kuid nüüd on päeva lõpuks peale tööd kodus kraadides ta tagasi. Samal käesoleval aastal enne uuringuid ja südamega haiglasse sattudes suunas pereast ming ka pshühholoogi juurde ja tema aravs, et mul on paanikahood. Pärast haiglas käiku ei ole ma pruukinud psüholoogi väljakirjutatud preparaati, peale diazepaami tilkasid, kui olen võtnud gasek tablette ja see pole aidanud kuna kõhus närima, siis võtan 20 tilka diazepaami. ja samas ilmselt hakkab ka gasek või carsil mõjuma ja olen natuke uimane.
Küsiks, et miks arst mulle ütles, kui rääkisin, et hetkel palaviku pole, et otsi mind sügisel üles? Kui mul endiselt see valu seao ribiall vaevab ja kui pean selle protseduuri gasek carsil ja õnneks haruharva võtma Diazepami tilkasid, pöörduma uuesti kirutki poole ja paluma teda võtta käsile plaaniline operatsioon?
PS ultraheli käigus et leitud ka sapikõie põletiku ilminguid. Ka siis kui olen pikali kaob palavik ja sisikond ei te valu
Kas ma peangi nüüd kuni sügiseni rahustama ennast diazepani ja aegajalt Paroxetin Actavis 20mg tablettidega, et sügiseni vastu pidada.

Ette tõnades
Õnnetu hing

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Parema roidekaare alused valud võivad olla nii sapikividest kui ka kaksteistsõrmiksoole haigusest/haavanditest. Kuna Te ei maini gastroskoopia leidu, siis eeldan, et haavandeid Teil ei leitud. Seega võib arvata, et Teie hädade põhjus on sapikivid. Miks arst Teil käskis sügiseni oodata, ma tõesti ei oska öelda. Võimalik et operatsiooni plaan on lihtsalt sügiseni täis. Kui nimetatud rohud Teid aitavad, siis ilmselt tulebki Teil nendega leppida. Kui aga rohud ei aita, soovitan kirurgi poole uuesti pöörduda.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Kui keeruliseks peetakse 3 astme kõhrekahjustust ja kas sellega saab taotleda ka invaliitsust?Tänades teid.

Käisin op ravil kus tehti augud põlve ja siis paberil kirjutati et tugev hatuline sünoviit- kõhrekahjustus.Mediaalsel reiekondüülil,toetuspinnel,3-4 astme kõhrekahjustus;med.säärekondüülil,platoo keskosas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

III astme kõhrekahustus on tõsine patoloogia. Invaliidsuse andmise aluseks pole aga mitte niivõrd patoloogia, kui sellest johtuv funktsioonihäire - liikumisraskus ja - piiratus. Need pole mitte alati üks-üheselt ...

Loe edasi

Rangluu murd (3 kohast) ja treening

Tere!

Palun öelge, kas võin nooremale vennale, kes selle aasta augustis 3 kohast rangluu murdis, osta manuses oleva treeningseadme, mida ta ise väga soovib?

Lugupidamisega,

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuna olete ise noor, siis Teie vend peaks olema veel noorem. Augustis murtud luu normaalse asjade käigu juures peaks olema juba kindlalt paranenud ja treeningseadmete kasutamine ei ole vastunäidustatud ...

Loe edasi

Päraku piirkonnas haavandid

Tere. Juba pikenat aega on päraku ümbruses haavandid ringja kujuga. Lisaks see ka aegajalt sügeleb. Kas aitaks mingi salviga ravimine?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei soovitaks iseravimist, kuna suhteliselt tagasihoidlike vaevuste taga võib olla tõsine haigus. Peaks ikkagi näitama arstile, alustada võiks perearstist.

Loe edasi

Valus istuda

Umbes pool aastat tagasi panin tähele et pikemat aega istudes hakkas valus. Selline tunne, et tagumik ( istmik) jääb kangeks. Käija joosta ei ole probleme kuid umbes 5 minutit saan istuda kõvemal toolil ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuna Te ei täpsusta, kus valu tekib, ei oska arvata millega võib tegu olla. Probleem võib olla lülisambas, närvides , pärasooles. Peaksite end näitama perearstile, tema korraldab siis uuringud ja vajadusel ...

Loe edasi

Muhk rindkerel

Tere doktor. Avastasin paar kuud tagasi parempoolselt rindkerelt (roietelt) mügariku, mis valu ei tee, ega liigu ja katsudes tundub mulle natuke, et mu parempoolsed roided on üldse väheke eespool, kui ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lamamisest selline asi kindlasti pole. Asi vajaks uuringuid - esmalt röntgenit ja ka UH. Siis saab ka öelda, palju asi muretsemiseks põhjust annab.

Loe edasi

Valulik jalg

Tere doktor!

Mure ajalugu pole eriti pikk, kuid siiski. Umbes kaks kuud tagasi väänasin kergelt vasakut jalga. Hommikuti oli valus nii kaua, kui läksin voodi juurest WC-sse. Valu oli jalalaba ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Trauma puhul vigastust olematuks ei tee ja iga trauma paranemine tahab aega. Kui rö-pilt oli korras, siis on tegu sidemete liigeskapsli venituse/rebendiga. Kui käimine põhjustab valu, siis võiks jalale ...

Loe edasi

Põlveõndlas valu

Tere, mul on kaebus. Nimelt mul on vasakus põlveõndlas valu. Kõndida on valus ja vahepeal nagu naksuks ja tõmbab põlve nõrgaks. Varem oli parema jalaga sama moodi aga nüüd pool tükk aega olnud. Õnnal hakkab ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vajaksite ortopeedi abi. Selle saamiseks tuleks aga alustada perearstist, kellelt võtta suunamine.

Loe edasi

pimesool

Tere. Mul laps läks emosse ägeda kõhuvaluga ja tehti kompuuter tomograaf. Ja öeldi et ei olegi pimesoolt kui sellist. On see võimalik?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui kompuutertomograafias ei nähta ussripikut, ei tähenda see veel seda, et teda ei ole. Ilmselt mõeldi selle all, et ei ole ussripiku põletikkku. Väljend "pimesool" tähendab meditsiiniliselt jämesoole ...

Loe edasi

Näputraumast taastumine

Tere ja häid lähenevaid pühi Eesti meditsiinisektorisse

Sporditrauma tagajärjel sai viga parema käe väike sõrm (1. ja 2. lüli nihestus ja kusagil 1. lüli ülaosas murd).

Lülid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ega peale füsioteraapia midagi muud teha olegi. Treening ja veelkord treening. Mõningane liikuvuse piiratus võib jäädagi.

Loe edasi

Puusa põrutus

Tere. Kukkusin rattaga sõites musta jää tõttu külili ja põrutasin tugevalt kogu massiga parema puusa ära. Nahal pole mingeid kahjustusi näha, kuid puus on endiselt, 3-4 päeva hiljem valus nii katsudes ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Trauma paranemine ilma luumurruta võib võtta 2-3 nädalat. Ega ise palju peale valuvaigistite võtmist teha saagi, aeg parandab. 48 tundi peale traumat võib alustada soojusprotseduuridega.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: