Tere 24.04.08 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Ma olin südamelihaste põletikuga haiglas ja seal avastati ka sapikivid. Sain oma ravikuuri 10 päeva 4 korda päevas Ampicilliini kätte, kuid nii ravi kuuri käigus, kui ka pärast seda on mul päevasel ajal väike palavik 37'me ja 37,3 vahel, kuid kui õhtul magama heidan ja vahetult enne uinumist kraadin, siis on 36,6 kraadi. Samas on mul krooniline nohu ja haiglas olles lasksin ka põsekoobastest teha pildi, seal oli ka mingi põletik või nagu arst ütles "midagi seal on" sain ühte rohtu mida ninna pritsida ja see võttis päris nohu lahti. Tugev nohu on nüüdseks, hingan läbi nina, kuid keskkonna vahetus toob ikka nina märjaks. Mulle on tehtud ka 1991 a paiku Kaksteistsõrmiksoole operatsioon, olevat olnud liited ja kui õigesti aru sain siis on sealt mingi tükk välja lõigatud.
Nüüd siis minu küsimused:
Kas sapikivid võivad teha palavikku?
Ja kas tänu sellele et on olnud enne operatsioon, ei saa kasutada seda laptoskoopia meetodit kivide eemaldamiseks, kui ei siis miks?

Tänan ette ja jään vastust ootama

Ergo

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Sapikivid võivad põhjustada sapipõie põletikku ja see võib anda ka palavikku, tavaliselt kaasneb ka sellega siiski valu.
Laparoskoopilist operatsiooni eelnev operatsioon ei välista, kuid võimalus, et tuleb teha konversioon (s.o. üle minna lahtiseks/tavaliseks lõikuseks) on suurem, kui mitteopereeritud inimesel. Põhjuseks on liited ja muutunud anatoomilised vahekorrad, milles laparoskoopial on raskem orienteeruda.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Põlveõndlas valu

Tere, mul on kaebus. Nimelt mul on vasakus põlveõndlas valu. Kõndida on valus ja vahepeal nagu naksuks ja tõmbab põlve nõrgaks. Varem oli parema jalaga sama moodi aga nüüd pool tükk aega olnud. Õnnal hakkab ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vajaksite ortopeedi abi. Selle saamiseks tuleks aga alustada perearstist, kellelt võtta suunamine.

Loe edasi

pimesool

Tere. Mul laps läks emosse ägeda kõhuvaluga ja tehti kompuuter tomograaf. Ja öeldi et ei olegi pimesoolt kui sellist. On see võimalik?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui kompuutertomograafias ei nähta ussripikut, ei tähenda see veel seda, et teda ei ole. Ilmselt mõeldi selle all, et ei ole ussripiku põletikkku. Väljend "pimesool" tähendab meditsiiniliselt jämesoole ...

Loe edasi

Näputraumast taastumine

Tere ja häid lähenevaid pühi Eesti meditsiinisektorisse

Sporditrauma tagajärjel sai viga parema käe väike sõrm (1. ja 2. lüli nihestus ja kusagil 1. lüli ülaosas murd).

Lülid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ega peale füsioteraapia midagi muud teha olegi. Treening ja veelkord treening. Mõningane liikuvuse piiratus võib jäädagi.

Loe edasi

Puusa põrutus

Tere. Kukkusin rattaga sõites musta jää tõttu külili ja põrutasin tugevalt kogu massiga parema puusa ära. Nahal pole mingeid kahjustusi näha, kuid puus on endiselt, 3-4 päeva hiljem valus nii katsudes ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Trauma paranemine ilma luumurruta võib võtta 2-3 nädalat. Ega ise palju peale valuvaigistite võtmist teha saagi, aeg parandab. 48 tundi peale traumat võib alustada soojusprotseduuridega.

Loe edasi

Kodar ja küünarluu otsete murd

Pildid.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vajalik pöörduda ortopeedile, hea kui oleks käekirurgiale spetsialiseerunud. Selliseid on Põhja Eesti Regionaalhaiglas ja Tartu Ülikooli Kliinikumis

Loe edasi

Kodar ja küünarluu otsete murd

Saadan pildid peale röntgenit.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pildi järgi võiks jääda ka nii. Soovitan ikkagi konsulteerida ortopeediga, kõige parem kui käekirurgiale spetsialiseerunud spetsialistile. Sellised on olemas PERH-is ja TÜK-s.

Loe edasi

Kodar ja küünarluu otsete murd

Mul eemaltati kips ja saadan teile analüüsimiseks järgmise röntgeni tulemused:

Randmeliigesed: paremas kodarluu proksimaalse epifüüsi mõlema serva nihkega konsolideerumisfaasis murrud, kallus ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selle probleemiga peate pöörduma ortopeedi poole, mina olen üldkirurg ja teema pole minu tegevusvaldkond.
Ainult kirjelduse järgi on raske otsustada, vaja kindlasti ka röntgenpilti.

Loe edasi

Näsa rinnanibul

Tere, olen 11 nädalat rase ning mu rinnanibule on tekkinud mingi näsa (panin pildi juurde). Näitasin seda ka enda naistearstile ning ta ütles, et see on ok. Minu küsimus on, et kas seda võib ka ära eemaldada ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Iseravimisega siiski tegeleda ei soovita. Mina usaldaksin Teie asemel naistearsti. Raseduse käigus tekkinud muutused võivad peale sünnitamist ja imetamist ise ära kaduda seoses hormonaalse tasakaalu muutumisega ...

Loe edasi

Taastumine peale luumurdu

Tere!
2014 august oli abikaasal parema silmakoopa alumise seina blow out ja parema ninatiiva luustunud serva murd. (Peale seda esines topletnägemist, mida mõõdeti ka aprillis 2015). 1. Kui kaua ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Luumurru paranemine peaks toimuma paari kuuga. Mis puutub topeltnägemise kadumisse, siis selles valdkonnas minul kahjuks teadmised ja kogemus puudub. Ei saa aru, mida mõtlete trauma kestuse all?
Kui ...

Loe edasi

sünnimärgi eemaldamine

Tere, mul eemaldati talla alt 14.11 sünnimärk ning kaks nädalat hiljem 28.11.16 võeti niidid välja. Kas võiksin nädal pärast niitide väljavõtmist juba spasse(saunad,basseinid) ning solaariumisse minna? ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Võite minna, kuigi solaarium kui selline meditsiinilisest aspektist pole soovitav.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: