Trakeksaamhape? 10.11.04 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere,dr Tepp,
Eelkõige vabandan ebakompetentse küsimuse pärast.
Kas on õige,et operatsiooniga seotud veritsusriske vähendab trakeksaamhape?
Seda olevat võimalik võtta tablettidena või süstida.
Kas meie haiglates seda tehakse?Kui,siis missuguste oppide puhul? Kas sellest võimalusest patsienti teavitatakse?
Olen ise käinud ninaopil(septoplastika),mille järel nina jooksis verd järgmise hommikuni. See oli õudne.Siis ma sellest ravimist ei teadnud,mingeid süste peale kohaliku tuimestuse ka ei tehtud. Varsti tuleb jälle minna (FESS),ja nüüd kardan küll seda verejooksu väga.
Ette tänades
Riina.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Pole ebakompetentseid küsimusi, võivad olla vaid ebakompetentsed vastused. Teie poolt nimetatud aine on traneksaamhape, firmanimetuse Cyclokapron all levinud preparaat.Teie informatsioon on õige, et seda saab võtta nii tablettidena kui süstida, aga kasutada ka lokaalselt. Kasutatakse seda ka meie haiglates. Sellel ravimil on aga oma kindlad näidustused. See vähendab veritsust ainult siis, kui see on põhjustatud suurenenud fibrinolüüsist (juba tekkinud trombi või ka hüübe lüüsumine). Normaalse hüübimissüsteemi puhul on selle preparaadi efekt kaunis tühine. Sellel ravimil on ka vastunäidustused, milleks on tromboosi tekke oht. Kui Teil on kalduvus veritsusteks (ninast või väga tugevad menstruaakverejooksud) peaksite operatsioonile minnes sellest informeerima oma raviarsti, et see eelnevalt kontrolliks Teie hüübimissüsteemi ja vajadusel võtaks tarvitusele abinõud selle korrigeerimiseks.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Gips jalale

Tere,
Mul on selline küsimus:Mul on jalaluumurd ja kiirabis mul pandi gips lohakalt.Ja käia on ebamugav.Tunne on küll selline ,et ta kohe kukub jalast ära.Minu meelest see on mõtetu gips kui ta jalga ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Minu teada perarstidel kipsi tegemise võimalus puudub. See, et kips jääb "suureks2 ja ei fikseeri enam, on kaunis tavaline. Selle põhjuseks on vigastuse järgse turse alanemine. Peaksite pöörduma ortopeedi ...

Loe edasi

Punn päraku juures

Päraku juures mingi kõvemat sorti punn valu ei tee katsudes pole ka valus

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi sobiks hemorroidaaltromboosile. Soovitaksin näidata perearstile.

Loe edasi

Sõrme painutajakõõluse vigastus

Tere!
Küsimus- kui sõrmel on painutajakõõluse vigastus (ei saa sõrme otsa liigutada), kas on võimalik, et operatsiooniga sõrm korda saab? Ja kas ajaga pole lootusetult hiljaks jäänud( 2 kuud alates ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Loodan, et operatsiooniga saab asja parandada, kuigi see pole minu eriala. kas traumast on möödunud 1 või 2 kuud, ei tohiks olulist rolli mängida.

Loe edasi

Valud sapipõies

Mul on pidevalt valud sapipõie piirkonnas ja on hirm, et mul on mingi tõsisem haigus. Arstid midagi leidnud ei ole. Olen tarvitanud Allocholi nimelisi tablette, aga see ei aita. Söön mitmekesiselt, alkoholi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui UH vaevuste põhjust ei leidnud, oleks otstarbekas teha gastroskoopia ja kui ka sealt midagi ei selgu, siis kompuuteruuring.

Loe edasi

sapipõie operatsiooni tüsistused

mul lõigati 4,5kuud tagasi sapipõis ära, arstide sõnul läks operatsioon hästi ja spetsiaalset toitumist vaja pole samuti ei tohiks ka valusid olla. Tegelikkuses olid väga tugevad valud, et ma ei suutnud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sisemised õmblused võib panna nii sulavast niidist kui ka mitteresorbeeruvast materjalist. Sulava niidi puhul on oht songa tekkeks suurem, mitteresorbeeruva puhul aga infektsiooni korral tekib ligatuurfistul. ...

Loe edasi

Turse peale luumurdu

21. juunil (kuu aega tagasi) kukkusin parema käe peale ja EMOsse pöördudes selgus peale röntgeni tegemist, et tegemist on luumurruga, täpsemalt: parema labakäe V MC luu diafüüsi proksimaalse 1/3 olulise ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui kätt näinud ortopeed väidab, et see on normaalne, ei ole minul põhjust midagi muud arvata. Trauma paranemine läheb noortel kiiremini kui vanematel, mistõttu Teil lootus kiiremale paranemisele pärineb ...

Loe edasi

Veri roojamisel ja põletikulise lõhnaga eritis potil käiies

Sünnitasin 1,5a tagasi, juba raseduse lõpus tekkis kerge verega paberi määrimine . Peale sünnitust vahest harva sama lugu aga umbes 1a pärast sünnitust läks asi hullemaks. Verd tuli üsnagi palju, kõhukinnisuse ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõigile Teie küsimustele vastamiseks tuleks teha koloskopia, vaatamata et Te ei ole riskigrupis. peale kasvaja võivad olla ka põletikulised soolehaigused, mida Teie vanus ei välista.

Loe edasi

Kõhuvalu

Valu paremal pool alakõhus.
Öösel valu polnud.Püeval vahelduv valu.Kas on tegu algava menstruatsiooniga või võib olla muu tervisehäire?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Parema alakõhu valu võib olla ka apenditsiit. Kui tõuseb palavik ja liigutamisel on valus, siis soovitan pöörduda erakorralise meditsiini osakonda lähimas haiglas.

Loe edasi

Pimesool

Paremal pool kõhus valudab käisin tegin juba teraumapuntis uldra helli jaa võttsit mul kaa veere proovi agga põlletiku polle akka kahtlen ikka miks valudab jiba 1nadal äkki on ikka pimesool

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui arst, kes Teid läbi vaatas leidis, et ei ole ussripiku põletikku ja ka analüüsid olid korras, siis on minul ilma Teid nägemata midagi muud väita võimatu. Valudel võib olla ka muid põhjuseid.

Loe edasi

pojal kolmas rinnanibu tekkis

Kas selline kasvaja kehal on kahjutu või tuleb pöörduda arsti poole+ Tekkis pojal hiljuti

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Järsku tekkinud nahamuutusele peaks reageerima. Soovitan näidata dermatoloogile.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi