Jala veenide ravi 23.10.19 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Kas jala veenide sulgemist finantseerib ka haigekassa muu meetiodi puhul kui traditsiooniline kirurgia, pean silmas laseriga kõrvetamist või liimimist. Jalal on tekkinud ka veeni haigus.

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!

Hetkel on võimalik saada veenilaiendi kirurgilist korrektsiooni (safenektoomia/varikektoomia) nn "tasuta" ehk Haigekassa finantseeringul mis iganes põhjendusel (kas on kosmeetiline muutus või mitte, pole oluline).
Soonesisesed safenektoomia analoogid (laser, liim, radioablatsioon) on kõik patsiendi enda finantseeringul - Haigekassa neid meetodeid ei kompenseeri.

Veronika Palmiste

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

varikoosioperatsioonist taastumine

Käisin aasta tagasi erakliinikus veenide ultraheli tegemas,peeti vajalikuks operatsiooni,selle lasksin teha Kuressaare Haiglas,7 ndal veebruarilTehti paremal jalal 5 lõiget.Hetkel taastun operatsioonist.Informatsioon ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Soovitan alustada sellest samast kirurgist, kes on Teid just äsja opereerinud - ma ei ole kursis Teie haigusjuhuga ning huupi kommenteerides võin hoopis Teid rohkem segadusse ajada. ...

Loe edasi

Vasaku jala põlv on kange, reies ja sääres valud.

Vasaku jala põlv põlve paainutamine on valulik. Käimisel tekib reide ja säärde valu ja jalg muutub "puupakuks". Valu tekib ka paema jala eies ning isegi võib tekkida kramp. Tihtilugu tekib valutavatele ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Kirjelduse järgi arvan, et eelkõige on probleem kas põlveliigeses või siis lülisambas. Veenide või arterite haigusega esitatud kaebused kokku ei käi. Veresoontekirurgi vastuvõtu asemel ...

Loe edasi

Kätel veresooned nähtaval ja kõndides valu sääremarjas

Tere! Pöördun Teie poole murega, mis on mul olnud juba vahelduva eduga 4 aastat. Kuna perearstilt, psühholoogilt ma saatekirja ei ole saanud, et kuhugi mujale minna, pean pöörduma Teie poole. Käisin 4 ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Ma saan aru, et Teie haigusjuht on keeruline ning Teil on olnud palju konsultante. Ükskõik, kuidas jalal olev "muhk" hetkel välja näeb, ei saa see põhjustada kõiki üldsümptomeid, mida ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: