Valu ja paistetus paremal käel 20.01.15 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Probleem sai alguse 2014 septembri alguses, kui valulikuks muutus parema käe kaenlaalune, mis käe liigutamisel andis tunda. Erinevate liigutuste tegemisel justkui kiskus kaenal alt. Valu liikus edasi parema käe biitsepsi peale, kuhu tekkis punane laik, mis oli valulik ja soojem kui muud piirkonnad. Seejärel sai punasest laigust punane triip käsivarrel, mis oli samuti valulik ja punane. Edasi liikus asi randmesse, mis läks paiste ning liikus siis edasi pöidlasse. Seejärel sai justkui kõik korda ca 2-3 päevaks, kuniks kogu tsükkel parema kaenla alt uuesti peale hakkas. Esmalt sai perearsti juures diagnoosiks lümfangiit. Võetud sai antibiootikumi duracef (10 päeva), mis midagi paremaks ei teinud. Samad nähud olid ka edaspidi ja järgnev arst (üldkirurg või vasoloog) määras antibiootikumi zinnat, mida võtsin 7 päeva ning mis samuti midagi paremaks ei teinud. Liikusin edasi järgmise vasoloogi juurde, sai ühtlasi antud kõik suguhaiguste testid ja puukborrelioosi test, kuid kõik näidud negatiivsed ja vasoloog ega ka infektsiooni arst ei osanud midagi arvata. Edasi reumatoloogi juurde, kes samuti midagi asjast arvata ei osanud, aga kirjutas välja rohud plaqueniel ja meloxicam, samal ajal käisin ka nahaarstil, kes samuti ei osanud midagi öelda, kuid kirjutas välja rohud dermovate kreemi ja doxycycline. Hetkel on olukord selline, kus vahepeal oli käelaba paistes ca 3 nädalat ning käisin veel vahepeal ühe tuttava perearsti juures, kellel ka head ideed asja kohta polnud. Oktoobris antud vereproovidel oli kõrge antistreptolüsiini tase ca 470 (piirmäär 200), samas detsembri alguses antud vereproovis oli tase 250 kandis. Enamik arste seda taset praeguse haigusega ei seosta, kuna mõned aastad tagasi olen põdenud ka angiini. Kogu aja jooksul on selgunud, et alkoholijoomine asjale hästi ei mõju ja tihti peale alkoholitarbimist läheb just käelaba või ranne rohkem paiste. Samuti olen perioodi jooksul olnud ca 1,5 kuud ilma alkoholi tarbimata, kuid probleemid ei kadunud kuhugi. Hetkel oleksin tänulik igasuguste mõtete, ettepanekute või soovituste eest kuhu pöörduda või mida teha antud olukorras.

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!


Kahjuks pole ka minust väga palju rohkem kasu selle kirjelduse alusel kui eelmsiest veresoontekirurgist - sest ilmselgelt on Teie haigus keerulisem kui tavapärane magistraalveresoonte patoloogia.
Kuidas edasi? Ilmselt on mõistlik siiski alkoholi kasutamist vähendada ning lasta teha enda käele kompressioonvarrukas turse vähendamiseks. Lisaks soovitan uuesti kaaluda minekut selle septsialisti juurde, kes jättis Teile kõige mõistlikuma mulje. Seda just eelkõige, et võib-olla oleks vajalik Teid uuesti dünaamikas hinnata. Pole ka väga harv juhus, kus haigusest saadakse aru tagantjärgi, just dünaamikat hinnates.
Kuna see nimekiri spetsialistidest, kelle juures olete juba käinud, on hirmuäratavalt pikk, ei hakka ma kindlasti uusi nimesid lisama.

Loodan, et minu vastusest oli Teile kasu!
Veronika Palmiste

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

Veenipõletik käel

Tere. Mure selline,et 2 nädalat tagasi lõi mul käe paiste, biitsepsi juurest. Kestis 3 päeva see paistetus ja valu ning siis taandus. Praeguseks on jäänud terve käe pikkuses üks veen kivikõvaks, valu enam ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Ilmselt on tegemist pindmise veeni seina põletikuga ehk tromboflebiidiga. Lokaalne ravi on määratud, mina jätkaks sellega. Kui olete valmis natuke vaeva nägema, soovitan ka kampriõlilahusega ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: