Millal puugivaktsiini teha 18.11.17 / Vaktsineerimine

Külastaja küsib:

Tere!

Avastasin, et detsembri alguses saab mul viimasest puugisüstist mööda 5 aastat (olen etapis, kus on tehtud korduvvaktsiin 3 a järel, seejärel veidi vähem kui 5 a järel ning nüüd tuleb jälle uus teha).

Minu küsimus on, ega ma ole süstiga hiljaks jäänud? Kas võib olla nii, et antikehade arv on praeguseks nii vähenenud, et uus süst ei anna enam piisavalt kaitset? Ma ei ole kindel, kas lähiajal saaksingi süsti teha, hetkel olen nohune. Kui see lükkub veelgi edasi, nt järgmise aasta algusesse, kas see on liiga hilja?

Arst vastas:

Eda Tamm

dr Eda Tamm

Infektsioonhaiguste arst

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Kindlasti ei ole te vaktsineerimisega hiljaks jäänud, küll ei ole nohu vaktsineerimise vastunäidustuseks.
Kui olete plaaninud vaktsineerida uue aasta alguses, siis ei ole kindlasti hilja.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Vaktsineerimine

Vaktsiinide võimalikud kõrvalmõjud

Tere


Lasin endale teha puugivaktsiini ja teetanuse /difteeria vaktsiinid.
Olles hüpohondrik ja aastaid ärevuse all kannatanud ning loomulikult oli vaja hakata uurima kõrvalmõjusid, ...

Eda Tamm

Vastas dr Eda Tamm

Tere!

Kuigi te oma sümptomeid ei kirjelda, siis on väga ebatõenäone, et need võiksid olla seotud 1 kuu tagasi tehtud vaktsineerimisega.

Loe edasi

Ravim ja puugivaktsiin

Tere!
Kõrvaarst määras mulle rohu Ciprobay kõrvatilgad. Minu küsimusele, kas võin teha 2. puugisüsti, öeldi, et võib, kuid ma sooviksin ikkagi teada, kas puugivaktsiini võib teha selle ravimi võtmisel, ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Kõigepealt vabandan, et vastamine nii kaua aega võttis! Küsimus ei jõudnud tehniliste probleemide tõttu minuni.
Kortikosteroidid on hormoonid, mida ka organism ise stressiolukorras toodab. Kortikosteroidide ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi