viiruslik soolatüügas? 15.06.14 / Vaktsineerimine

Külastaja küsib:

Kas see võib olla tõepärane, et olen kusagilt üles korjanud soolatüüka-viiruse? Nimelt parema labakäe seljale on paari viimase aasta jooksul tekkinud päris palju, väikesi 2-3 mm suurusi täpikesi, mis ihust pisut tumedamad.(vanainimese"tedretähed"") öeldi nende kohta nõukaajal. Kuna ma nüüd, u 1 kuu tagasi sattusin tööle hooldajaks haiglasse, siis on kohustus käsi paar korda päevas desolahusega töödelda ja nüüd on 2-3tk vabatahtlikult nahalt eemaldunud, jättes endast järgi roosaka märgi. Ja veel teine küsimus ka . Jalapöidade nahk kippub muutuma pabe-r , kuivaks ja karedaks, Helosanei aita, toimivad ainult Aqualanid. Enne aqualani kasutusele kippus ka varbavahe nahk kuivama ja p ooleldi kooruma nagu vesivill (vereni), kas proviisori jutt võib vastata tõele et varbavahesid aqvalaniga määrida ei tohi? 20.aastat tagasi surnud emal oli "sammaspool",lad.nimetus ei tule hetkel meelde. Konsultatsioonile ise ei pääse, kuna elan teispool lompi. NB! ühis saunu ja basseine pole kunagi elus külastanud. Lugupidamisega.

Arst vastas:

Eda Tamm

dr Eda Tamm

Infektsioonhaiguste arst

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Vaktsineerimine

HVS ja astma

Vahetasin hiljuti elukohta - kolisin välismaale, esimesed kolm nädalat olid meeldivad, kuid siis tabas mind ühel õhtul ebameeldiv õhupuuduse hoog (kuumatunne, hingeldamine, pulss normaalne, raskus ja valu ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Jah, astma välistamiseks tuleks teha uuring, mille nimeks on spirograafia bronhodilataatortestiga.
Kuid tegemist võib tõesti olla ka paanikahoogudega, nagu arst teile ütles.
Loe edasi

puukborellioos

Tere. 24. augusti paiku leidsin puugi, ei olnud kaua sees ja sain ka herilaselt nõelata samasse piirkonda. Nägin punast laiku, sügeles, arvasin, et herilase nõelamisest on kõik. Nüüd on laik ikka alles, ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Foto järgi on nahalööbeid alati pisut raske hinnata. Aga tundub, et tegemist on tõesti borrelioosiga: lööbe keskosa on intensiivsem, siis tuleb heledam ala, ja siis jälle punetav osa. ...

Loe edasi

Mantoux e tuberkuliintest

Sooviks teada, kui 2-nädalasele tehakse Mantoux e tuberkuliintest, siis mida see peaks näitama (vaktsineerimise seisukohlt)? Kas see test näitab võimalikku n-ö immuunsust tuberkuloosi suhtes? Kui test ...

Eda Tamm

Vastas dr Eda Tamm

Tere!

Kui laps on saanud sünnitusmajas BCG vaktsiini, siis reeglina puudub tavaelus vajadus talle Mantoux testi teha. Mantoux test näitab võimalikku nakatumist tuberkuloosiga, mitte immuunsust ...

Loe edasi

Tuberkuloosi risk

Kui mul oli 4a tuberkuloos (tüsistusi pole jne), kas (ja miks) minu laps kuulub siis riskigruppi?
Kas vaktsiine tohib teha ka nohusele lapsele?
Mis on tuberkuliintesti ning miks seda tuleb ...

Eda Tamm

Vastas dr Eda Tamm

Tere!

1. Kui teil diagnoositi 4 aastat tagasi tuberkuloos ja te olete ravi saanud ja terveks arsti poolt hinnatud, siis ei ole te oma lapsele nakkusohtlik.
2. Kui lapsel on väike nohu, ...

Loe edasi

Lööve kätel, jalgadel, peopesadel ning jalataldadel

28.juunil tekkis mul järsku lööve käsivartele, jalasäärtele, peopesadesse ning jalataldadele. Lööve laienes kahe päeva jooksul. Lööve koosnes väikestest kõvadest punnidest, mis ei sügelenud. Hommikul tõustes ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Pildi ja teie kirjelduse alusel võib tegemist olla polümorfse valguslööbega.
Täpsemalt vt https://www.kliinik.ee/haiguste_abc/fotodermatoos/id-384

Kui mu hüpotees ...

Loe edasi

Ebamugav sisse hingata

Paar nädalat tagasi töötas meie sisehoovis veoauto mootor pikemat aega ja vingugaas tuli aknast sisse. Sellest ajast alates on pidevalt tunne nagu hingaks sisse autode heitgaase. Tunnen seda nii siseruumides, ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Te ei püstitanud küsimust, aga oletan, et soovite sellest tundest lahti saada.
Kui teil lisaks halva lõhna tajumisele on ninakinnisus või nohu, pöörduge oma arsti poole. Aga tõenäoliselt ...

Loe edasi

Epsom sool

Tere !
Mis Teie arvate detox vannist epsom soolaga ? Nimelt olen lugenud, et selle soolaga vannitamine aitab kehast mürke välja viia, mis vaktsiinide poolt sisse süstitud. Ma saan aru, et kindlasti ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Inimese keha on väga targalt "ehitatud" ja seetõttu ei ole meil vaja teha mitte mingeid protseduure, et mürke kehast välja viia. Kehal on mürkide eest kaitsmiseks mitmeid barjääre - nahk, limaskestad. ...

Loe edasi

Puuk raseduse ajal

Tere,

Nädalavahetusel viibisime elukaaslasega Saaremaal metsas seenel ning koju jõudes avastasin tal kolm puuki, kellest üks oli jõudnud ennast naha sisse ka tõmmata. Küll jah ilmselt jõudis ...

Eda Tamm

Vastas dr Eda Tamm

Tere!

Tänavu augustkuu seisuga on Eestis diagnoositud kokku 46 puukentsefaliidi juhtu. Risk nakatuda on olemas, kuid ei ole suur. Juhul kui teie abikaasa on nakatunud, ilmnevad tal esmased ...

Loe edasi

Vaktsineerimine

TERE ! 
Küsimus on selline, et tulemas on MMR1 vaktsiin lapsele, kuna saab kohe üheaastaaeks. Aga väga kardan selle tegemist ning kahtlen, kas teha. Nimelt, kas on võimalik seda näiteks edasi lükata ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Tegemist on vaktsiiniga, mis kaitseb mumpsi, leetrite ja punetiste vastu - kõiki neid haigusi on meie ümber. Kõige vähem neist kolmest ringleb leetreid, kuid tänu madalale vaktsineeritusele ...

Loe edasi

Kas parasiit beebi kakas?

1-kuuse beebi mähkmes oli limases kakas justkui u 10cm pikkune pael (lisatud pilt). Beebi on rahutu, pidevalt punnitab läbi une ja ärkvel olles. Sööb korralikult, rinnapiimalaps. Kas tegu võib olla parasiidiga?

Eda Tamm

Vastas dr Eda Tamm

Lugupeetud lapsevanem!

Pigem on tegemist siiski limaväädi mitte parasiidiga.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi