Vakstineerimine ja rasedus 29.03.24 / Vaktsineerimine

Külastaja küsib:

Tere tohter, tavaliselt saan külmetushaigused väga kiiresti ja olen ennast igal aastal lasknud gripi vastu vaktsineerida. Nüüd olen viies kuud rase ja mõtlen, kas vaktsineerida? Kas see beebit kuidagi ei mõjuta? Suur tänu!

Arst vastas:

Karmen Joller

dr Karmen Joller

Perearst

Kivimäe Perearstikeskus

Raseduse ajal on naise immuunsüsteem veidi muutunud, mistõttu on võimalik, et naine haigestub nakkushaigustesse tavapärasest kergemini. Seetõttu soovitatakse just rasedatel end gripi vastu vaktsineerida. Enne vaktsineerimist tuleb arstile või õele kindlasti mainida, et ootate last.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Vaktsineerimine

Laste vakstineerimine B-hepatiidi vastu

Tere! Mul oleks küsimus lastele tehtavate vakstiinide osas. Miks on selline kord, et B-hepatiidi ja tuberkuloosi vaktsiine tuleb teha juba paari päeva jooksul pärast sünnitust? Kas see ei ole vastsündinu ...

Eda Tamm

Vastas dr Eda Tamm

Tere! Lapse immuunsüsteem on sünnimomendiks piisavalt küps, kuna kohe peale sündi puutub laps kokku väga erinevate väliskeskkonna teguritega ning peab olema valmis nendega toime tulema. Kahjuks levib Eestis ...

Loe edasi

Vakstineerimine ja palavik

Tere, lasime perega vaktsineerida ennast puukentsefaliidi vastu. 10-aastasel lapsel tekkis järgmisel päeval peale seda 37,7 palavik. Kas see on normaalne? Tänades.

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Jah, palavikureaktsioon võib pärast vaktsineerimist esineda küll. Enamasti möödub see 1-2 päevaga ja see ei ole ohtlik. Enamasti on palavik väike, kuid võib esineda ka kõrget palavikku.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: