Mure anaalpiirkonnas 19.10.12 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Tere! Minu mure selles, et nädal-paar tagasi tekkis päraku"augu"juurde nagu mingi pehme muna vms. Käega katsudes on mulje,nagu tahaks miskit sisikonnast sealtkaudu välja tulema hakata...Nüüd on ka tekkinud ebamugavustunne st.annab ennast tunda pidevalt. Varem pole kunagi sellist probleemi olnud-milles võib asi olla ja kuidas on praegusel ajal võimalik ennast arsti juurde kirja saada?

Arst vastas:

Meestearst Kristjan Pomm

dr Meestearst Kristjan Pomm

Meestearst

Tere

Tegemist võib olla veenilaiendi, hemorroididega, mille puhul on oluline, et vältida kõhukinnisust ja liigset "ponnestamist". Seedimist soodustavad probiootikumid, Gefiluse tooted võivad selles osas olla abiks. Tasuks ehk pidada nõu ka oma perearstiga ja kontrollida ka vererõhku. Pärakuvalu korral on apteegist võimalik osta ka leevendust pakkuvaid käsimüügiravimeid. Paraku päris täpselt vastata ilma silmaga nägemata ei ole võimalik.

Heade soovidega

Kristjan Pomm
Tartu Ülikooli Meestekliinik Talllinnas

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

mure

tere mul ikkagist selline mure et mu peenis ja mundandid on alles väikesed väljaarenemata, kuid ise olen 18 ja peaks olema juba normaalses suuruses. karvad kasvavad aga suguelundid ise mitte. peenis on ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
äkki peakski, probleemiga tegelevad meestearstid.
Ülo Zirel

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi