imelik valu 05.02.09 / Uroloogia

Külastaja küsib:

mis mul võiks viga olla, kui mul valutab iga kolme-nelja nädala tagant alakõht, vasakul pool (mitte seal kus munasarjad, rohkem külje suunas). valu lööb vasakule poole selga ja siis vahest vasakusse jalga ning vahest kubemesse. olen arste mööda jooksnud, keegi ei oska midagi öelda, sest analüüs näitab, et veri-uriin korras. nüüd ootan aega uroloogi jurrde, sest perearst kahtlustas, et asi võiks neerus olla. see valu on nii tugev, vahest on ta nagu tuhud sünnituse ajal ja vahest nii tugev, et hakka või oksendama. ja muideks valuvaigistid ka ei aita, isegi tugevad nagu solpadein. see valu kestab mingi nädal aega, siis kaob ja tuleb kolme nädala pärast tagasi nagu ma juba ütlesin. nii on mul need imelikud valud käinud juba peaaegu aasta aega. oskate äkki midagi oletada? suured tänud

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
kui need valud on nii regulaarsed nagu menstruatsioon, tuleks kahtlustada endometrioosi ja te peaksite pöörduma naistearsti poole.
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

imelik...

tere. mul hakkas paar päeva tagasi parem munand valutama ja valu on tunda ka paremal pool alakõhus. munandit katsuda on valu tõttu peaaegu võimatu. mis võib viga olla?

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
teil on parema munandi põletik. Peaksite pöörduma perearstile.
Parimat,
Ülo Zirel

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi