Munandi veenilaiend? 15.06.08 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Tere lp. Dr. Zirel.

Olen 19-aastane noormees ning avastasin võrdlemisi hiljuti (~3 nädalat tagasi) mingi kahtlase "moodustise" parema munandi all või lausa munandi taga osas. See tundub nagu olevat justkui mingi "juha", mis erutudes omandab veidi suuremad mõõtmed ning muutub tunduvalt jäigemaks kui tavaolekus. Kuna olen paranoiline erinevate haiguste suhtes, siis muidugi proovisin Internetist infot leida. Sain teada nii palju, et tegemist võiks olla munandi veenilaiendiga - mis tundub ka loogiline, sest erutudes muutub see nö. jäigemaks e. veri liigub aktiivsemalt. Nüüd olen veidike murelik, kuigi iseenesest see mind nii väga ei häiri. Kas antud kirjeldust arvestades võib ikka tegu olla veenilaiendiga? Millised ohud kaasnevad sellega ja kas või millisel juhul peaks pöörduma arsti juurde? Kas veenilaiendid võivad iseenesest taanduda ning kas ma saaks ise teha midagi, et aidata kaasa selle taandumisele?

Olen väga tänulik vastuste eest, sest olen sellist tüüpi inimene, kes kogu aeg põeb.

Kõike head.

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
niimoodi jutu järgi küll midagi arvata ei oska, võimalik, et on munakoti veenilaiend. Kui see teid nii murelikuks teeb, peate perearsti poole pööruma.
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

munandi protees

Sain teada, et Haigekassa rahastab ainult munandi proteesi paigaldamise operatsiooni, kuid protees tuleb patsiendil ise välja osta. Kui palju maksab üks munandi protees ning mis rahaliste väljaminekutega ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
munandi protees maksab 2800-3000.- eek. Kui teil on ravikindlustus, siis muid väljaminekuid pole.
Ülo Zirel

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi