probleemid p6iega 10.10.07 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Tere dr Zirel,
olen paar korda juba varem teie k@est n6u k8sinud. Rohkem kui kuu aega tagasi oli mul p6iep6letik. Sain ravi nitrofurantoiniga , mis ei aidanud. Siis v6tsin trimethoprimi ja see nagu aitas. Valu on k8ll kadunud , aga kohe peale urineerimist tunnen nagu survet ja kipitust ja tunne, et p6is pole t8hi. Ja ka peale v@ljaheidet tuleb sama tunne p6ies ja ebamugavus. K@in v@hemalt 10 korda wcs + paar korda 66sel. Kuigi sage urineerimine on mul juba viimased paar aastat olnud.
Perearst tegi uriiniproovi eelmin en@dal , mis oli korras aga eile k@isin naistearstil ja r@@kisin oma probleemist ja tegin uriiniproovi. Seal on neil labor kohe ja esialgselt vaatlusel ei ole k6ik t@itsa korras. Kirjutati ofloxacini 400mg 2x p@evas 2 n@dalat.Aga ma t6esti ei tea mida teha. Ma ei taha v6tta tablette.
2 n@dala p@rast l@hen uuesti naistearstile aj kui siis ka k6ik korras pole , saadetakse uroloogi juurde.
Kas @kki v6ib tegu olla mycoplasma v6i ureaplasma ja need on mu vaevuste p6hjuseks? Pool aastat tagasi test naistearsti juures n@itas, et mul on ureaplasma urealyticum.Sain doxycline ravi 10 p@eva.

ette t@nades ja p@ikest

sille( 21 ,n)

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere Sille,
ma ole siin 100 korda kirjutanud, et kõik kusemishäired ja alakeha valud ei ole põiepõletikust! Põiepõletikku saab diagnoosida vaid siis, kui kusekülvis leitakse olulisel määral baktereid. Seda teil tõenäoliselt tehtud pole.
Pigem arvan, et teie põiehäirete põhjuseks on sugulisel teel leviv infektsioon, e. siis konkreetselt ureaplasma infektsioon. Ka seda tuleb tõestada külvi võtmisega emakakaelalt. Erinevaid mikroobe hävitatakse erinevate antibiootikumidega. Niisama lahmimisel pole mõtet.
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

prostata-30 ml.

Tere

Kui, uretraalne osa on laiendatud ja seal on nüüd suur-15 mm. ja
mitmed väiksemad kaltsifikaadid,siis kas see võib viia vähk-kasvajani ?

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
need probleemid ei ole omavahel seotud.
Ülo Zirel

Loe edasi

urogenitaalsüsteem

Kui meestel on probleemid urogenitaalsüsteemis,mis uuringud aidavad uurida(diagnoosida).

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
kuse-suguteedes võib esineda väga erinevaid haigusi. Erinevate haiguste diagnoosimiseks kasutatakse erinevaid uuringuid. Ühtset retsepti pole, on olemas arstikunst.
Ülo Zirel

Loe edasi

Põiepõletik???

Tere!Sooviks teada,missugused on käsimüügiravimid põiepõletiku raviks.Kuna hiljuti sai kergelt külmetatud ja tekkisid probleemid,sooviks midagi selles suhtes ette võtta.

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
saadaval on tõenäoliselt igasuguseid põie- ja neeruteesid. Tapsema vastuse saate, kui pöördute lähimasse apteeki.
Ülo Zirel

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi