13-a poisil probleem 18.04.07 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Tervist! Minu 13-a pojal on viimastel kuudel tihti probleeme pissimisega: kas on häda, aga midagi ei tule; või hädatunnet eriti ei olegi, aga siiski kogu aeg käib pissil ja alati tuleb ka, kusjuures poeg väidab, et sellist head tunnet, et põis tühjaks sai, ei ole, kohe tahaks uuesti minna. Vahepeal on 1-2 nädalat rahulikumat aega, siis on jälle 1-2 nädalat probleemid. Kui tal see viimane kord oli, siis tehti uriinianalüüs, kuid mitte midagi sealt ei leitud, ka ei väsinud perearst kordamast, et "poistel põiepõletikku peaaegu ei esine". Ometigi probleem on ja üsna tõsine. Mis uuringuid oleks mõeldav pojale teha ja kuhu peaks pöörduma, kui vaja, olen nõus ka tasuliste uuringutega. (Praegu elame veel Tallinnas, kuid varsti saavad meist Harjumaa elanikud.)

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
soovitan pöörduda Tallinna Lastehaiglasse lastekirurgi vastuvõtule. Laste uroloogiliste probleemidega tegelevad seal rohkem dr. -id Mari Majass, Orm Porosaar ja Kuido Väljaots.
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

kaasasündinud omapära?

Poisil on 7 a. tagasi diagnoositud mõlemapoolne püelektaasia(kahtlustati megaureeterit),nüüd hakkab saama 18 a. vanaks,uriinis on mõnikord leitud veidi valku ja erütotsüüte.Kas on selles mõttes vajalik ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
kindlasti on vajalik, tavalise uriinianalüüsi alusel ei saa ju midagi tarka öelda.
Ülo Zirel

Loe edasi

Kusepidamatus

Tere,
Olen 6.aastase poisi ema. Poisil on öine uriinipidamatus aga mitte iga öö, vaid 2-3 korda nädalas. Vahest ärkab ise ja läheb ilusti pissile ja vahest mitte. Käisime ka uroloogi juures, kes ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
enureesi probleemiga tegelevad lastearstid. Alarmpükse saate laenutada Tallinna Lastehaiglast. Probleemi kohta lugemist www.terviseleht.ee, artikkel "Väikese inimese suur mure".
Ülo Zirel

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi