vana inimene valudes 15.03.07 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Tere V.A..dr. Sirel. Mul on suur mure oma vanaisa pärast, kes vaevleb sellise näriva valu käes juba oma pool aastat.Kui nüüd pisut täpsem olla,siis u.8 aastat tagasi tehti talle oper.eesnäärme kasvaja eemaldamiseks ja lisati,et kuskil on veel üks väike tsüst v.tükike ,mis healoomuline,kuid tuleks paari aasta pärast opereerida.Seda ta muidugi tegema ei läinud,kuna polnud kaebusi.Ja nii see jäi.Nüüd on ta 85 a. saamas,valu annab aga tunda ennas iga päev,vahepeal pisut tagasi tõmmates, nägemine halveneb iga päevaga ja pea käib nii ringi,et kaks aastat pole ta isegi aias jalutamas käinud,ainult toas teeb oma toimingud ise.Liigub väga halvasti,kuna tasakaaluhäired on.Perearst kontrollis ta üle,tegi mõned analüüsid-kõik oli korras.Valu kohta aga soovitas minna uroloogi vastuvõtule.Kahjuks aga see polegi just võimalik,kuna vanaisa tõesti vaevaliselt ka kodus hakkama saab,rääkimata sellest ,kui oma järjekorda kuskil ukse taga ootab.Küsimus aga järgmine:mis sellises olukorras üldse teha annab?Millist abi oleks talle veel võimalik anda,sest midagi peab ju saama teha.Palun andke nõu,kas viia ta erakorralisse või kutsuda kiirabi või ...mida? ette tänades murelik lapselaps.

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
ei suuda teid aidata. Kirjast ei selgu kust valutab ja miks perearst selle tõttu soovitab inimesel pöörduda uroloogi poole. See, et teie vanaisal on tehtud 8 aastat tagasi eesnäärme operatsioon, ei muuda teda igaveseks uroloogiliseks patsiendiks.
Kui inimesel on valud ja perearsti juurest abi ei saa, tuleks pöörduda haigla erakorralise meditsiini osakonda.
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

vereanalüüsi näitaja

Tere,dr.Zirel!

Paluksin Teie nõuannet vereanalüüsi näitajas neerude töö kohta:
-Glomerulaarfitratsiooni kiirus(eGFR) 63,näitab noolt allapoole ja S,P-kreatiniin 84,näitab noolt ülespoole. ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
jällegi raske nõu anda, kui te ei kirjuta, kas olete mees või naine ja kui vana. Need asjad on olulised. Üldiselt võttes on kreatiniin normis, kuid filtratsioon pisut langenud. Kui te olete ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi