kreatiniin 28.09.06 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Olen 45.a. naine.25a.tagasi diagnoositi polütsüstilised neerud.1994.a. tehti vasakus neerus punktsioon suurematele tsüstidele läbimõõduga 4-8cm.Kuu aega tagasi kontrollil käies selgus,et on tekkinud uued suured tsüstid.Uroloog ütles,et võin süüa kõike valimata,sest maailmas on see "uus suund".Kreatiniin oli aasta tagasi 97,nüüd kuu aega tagasi oli see 113,uut punktsiooni ma teha ei taha,sest tsüstid ei sega mul elamist.Perearstiga vesteldes selgus,et ikkagi ei tohi kõike süüa.Kas ja milliste toitudega on võimalik ohjata kreatiniini taset.Muidu on enesetunne ok,ainult vererõhk natuke kõrge ja võtan selleks tablette.Ja veel olen vererõhutablette Enap10 võtnud juba 10a. ,kas ei peaks neid millegi muu vastu välja vahetama?

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
kreatiniini väärtused on teil seni normis, seetõttu võite tõesti kõike süüa. Vältima peaks siiski soolast ja vürtsist toitu, kuna teil on ka vererõhu probleem. Vältima peab alkoholi igasugusel kujul, kuna see on kahjustab otseselt neere. Kui neerufunktsioon halveneb, peab piirama lisaks veel valgurikast toitu.
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

vereanalüüsi näitaja

Tere,dr.Zirel!

Paluksin Teie nõuannet vereanalüüsi näitajas neerude töö kohta:
-Glomerulaarfitratsiooni kiirus(eGFR) 63,näitab noolt allapoole ja S,P-kreatiniin 84,näitab noolt ülespoole. ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
jällegi raske nõu anda, kui te ei kirjuta, kas olete mees või naine ja kui vana. Need asjad on olulised. Üldiselt võttes on kreatiniin normis, kuid filtratsioon pisut langenud. Kui te olete ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi