Munandimanuse tsüst 07.09.06 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Tere,

Mul oli mõned nädalad tagasi trauma kubeme piirkonda, mistõttu tekksid suured ja tugevad verevalumid munandikottidele ja allapoole kuni pärakuni. Igaksjuhuks tehti mulle ka ultraheliuuring, ning avastati munandimanuse peaosas 4 mm tsüst. Millist ohtu see võib kujutada, ning kui kiiresti see tuleb eemaldada? Ja kui pikad on järjekorrad?

Ettetänades,

Tarmo

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere Tarmo,
nii väike tsüst ei kujuta mingit ohtu ja pole vaja sellega tegelda. Diagnostika aparatuur on lihtsalt nii heaks läinud, et nähakse igasuguseid asju, mis pole kliiniliselt olulised.
Kui tsüst peaks suurenema hakkama, hakkab ta valu põhjustama. Siis on õige aeg arsti poole pöörduda. Munandimanuse tsüst ei ole pahaloomuline kasvaja.
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

Paremas munandis valu.

Tere,
Mul on selline probleem, et mul on parempoolses munandis mingi tükk, mis katsudes on valus, tükk on natuke hernest väiksem, ise olen 15aastane. See tükk tuleb nagu kuidagi mingitest veresoonte ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
see võib olla munandimanuse tsüst või munandi ripats. Munakoti veenilaiendied paremal pool esineb väga harva.
Ülo Zirel

Loe edasi

tsüst

Tere!
Tahtsin kokkuvõetteks munandimanuse tsüsti kohta küsida, ka eelpool nimetatud ultraheliuuring ja veretestid tehakse tavaliselt kõikidele munandimanuse tsüsti uurimiseks või tavaliselt seda ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere veelkord,
tavaliselt seda tõesti ei tehta. Tehakse vaid munandivähi kahtluse korral.
Ülo Zirel

Loe edasi

tsüstist veel

Tere!
Esitasin mõned päevad tagasi küsimuse tsüsti kohta.
Te vastasite: "Tere,
munandimanuse tsüst reeglina ei ole pahaloomuline. Tsüsti sisu saab uurida mikroskoopiliselt, kuid reeglina ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere Martin,
maailmas on ainult 2 kindlat asja - maksud ja surm. Tsüsti pahaloomulisuse tõenäosus on

Loe edasi

tsüst

Tere!
Arst leidis mul umbes 1 cm läbimõõduga munandimanuse tsüsti, mis on täidetud vedelikuga.

Kas see tsüst võib olla pahaloomuline kasvaja? Kas tsüsti sisu peaks kuidagi uurima?

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
munandimanuse tsüst reeglina ei ole pahaloomuline. Tsüsti sisu saab uurida mikroskoopiliselt, kuid reeglina puudub selleks vajadus ja seda ei tehta.
Ülo Zirel

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi