uriin lõhnab pahasti 27.01.06 / Uroloogia

Külastaja küsib:

mul on suur mure, viimased nädalad olen avastanud et minu uriin lõhnab pahasti. selline lõhn nagu ühiskasutatavas väliskäimlas. ja veel eritub tumepruuni vedelikku. söön samu toite nagu alati jne... millest võib see kibe lõhn olla tingitud?

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
raske öelda. Võimalik, et teil on mikroobid uriinis. Peate laskma teha uriinianalüüsi ja külvi. Võib-olla selgub sealt midagi.
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

Eriliselt lõhnav uriin

Tere! Mure nimelt järgmine-minu uriin lõhnab viimasel ajal väga tugevasti ja võõralt.Wc-s käies lööb tugev lõhn ülesse.Värvus on ka kuidagi tume,päeva jooksul muutub küll heledamaks,kuid vänge lõhn jääb.Algul ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
uriini lõhna muudavad kuse-suguteede põletikud, suhkruhaigus, mõned ravimid ja toiduained. Kui teid see probleem häirib, peaksite ikkagi pöörduma perearsti poole.
Ülo Zirel

Loe edasi

Miks mu uriin on punane??

Mul on juba teist päeva uriin punane ja täna oli ka tagant poolt väljaheide..
Kas see on normaalne?? Mis selle vastu aitab??

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
verine uriin ei ole normaalne, peaksite pöörduma uroloogi vastuvõtule.
Ülo Zirel

Loe edasi

lõhn

Minu uriin lõhnab juba pikemat aega nagu mingi kääritatud vedelik ja mitte ainult hommikuti. Millest see võiks tingitud olla ja kas peaks laskma mingi analüüsi teha?

Riina (40)

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
raske öelda, millest. Mõnede ravimite või toiduainete tarvitamine muudab uriini lõhna. Et uroinfektsiooni väljalülitada, tuleks teha uriini mikrobioloogiline külv.
parimat,
Ülo ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi