ciprinol 04.01.06 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Tere. Olen 50-a naine, kellel äsja õnnestus saada oma elu esimene põiepõletik. Veresete oli 33 ja perearst kirjutas 5 päevaks Ciprinoli. Põiehäda enam ei tunne, aga seedetrakti lõi küll rivist täiesti välja. Võtan nüüd piimhappebaktereid. Küsimus - kui see rohi nii ägedalt mulle mõjus, kas võin loota, et põiepisikud on jäädavalt tapetud? Ei tahaks küll igaveseks põieteemalise klubi liikmeks jääda. Ja kui mul 12 a tagasi oli ka neerukivi, mille väljutamisega tublisti vaeva sai nähtud - kas siis on oht, et neerudki võivad olla häiritud? Tänades Silvi.

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
kõhulahtisus ei ole tsiprinooli ägedast mõjust tingitud, vaid lihtsalt selle ravimi kahjuks sageli esinev kõrvaltoime. Nii, et garantiisid põiepõletike kordumise osas ei ole. Põiepõletikul ja neerukivitõvel ei ole omavahelist seost.
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

ciprinol

Tere, seoses neeruvalu ja põiepõletikuga kirjutas arst mulle välja ciprinoli. Kahe päeva möödudes pole rohud paremaks midagi teinud kuid magu kõrvetab väga kõvasti, lakkamatult ja ühtlaselt. Kas see on ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
võib küll olla, et te seda ravimit ei talu.
Ülo Zirel

Loe edasi

ciprinol

Tere! Abikaasal diagnoositi neerupõletik ja raviks kirjutati ciprinoli ja neeruteed. Tundub, et mõlemast on kasu, kuid talle on selle ravimi tarvitamise ajal siginenud kummaline peavalu (pead ei saa isegi ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
see ei ole loomulik. Igal ravimil on omad teatud kõrvaltoimed ning kirvereegel on see, et kui inimene mingit ravimit ei talu, siis vahetatakse see teise vastu välja.
Ülo Zirel

Loe edasi

Küsimus...

Tere!
3 kuud tagasi tekkis kusiti põletik, kuna ollin sel hetkel välismaal, siis käisiin välismaa arstide juures ja sealt ei leitud midagi aga anti rohtu, klamüüdia vastu, arvati et on aga testid ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
kui kusitipõletiku sümptoomid on kestnud vaatamata ravile >3 kuu peaks kahtlustama eesnäärme põletikku. Peaksite pöörduma meestearsti vastuvõtule.
Ülo Zirel

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi