Candida 11.12.05 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Minul on olnud probleemid kõhuga, st pidevad gaasid ja kõht oli lahti. Tehti analüüsid ja avastati candida 2pluss (ei saa klaviatuurilt pluss märki) ja Clostritsium 2 pluss bakter. Raviks sain metranidazoli. Peale ravi tehti uued analüüsid ja järgi jäi vaid Candida. Kästi juua rohkelt biotooteid. Nüüd on ravist 3 nädalat möödas. Kõht on küll korras aga pidevad gaasid on sees ja lisaks on hakanud ka põis tunda andma. Hommikul käin iga poole tunni tagant pissil ja selline imelik kuumav tunne on sees. Perearst tegi uriinist analüüsi, kuid see oli korras. Kas mul ei või olla see candida põies? Kunagi 2 aastat tagasi oli sama probleem, proov korras aga pidev pissimine ja mitte väike kogus. Ja siis kui uroloog tegi tsüstoskoopia, avastas sealt candida. Sain ravi ja probleemid kadusid. Kuna mu soolestikus on see canidada, siis kas see ei või nüüd ka põies olla? Ja tundub, et need biojogurtid pole aidanud (olen ka lacto sevenit võtnud). Kas peaksin siiski seene ravimi võtma Diflucan 150 mg? Seda tegin ka siis 2 aastat tagasi? Ka on mul pidevalt külmavärinad ja temperatuur on 37 C. Palun antke nõu.
Tänades ette

Kadri

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
võib küll candida seen esineda uriinis. Arvan, et peaksite võtma seenevastast ravimit.
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

kandidoos

Tere! Olen 38-aastane mees. Kas on võimalik ,et peenise otsast võetud proov ei näita candida bakteri olemasolu organismis(veres)? Kas vereprooviga on võimalik selle täpselt kindlaks teha ja kas seda on ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
küsimus väga segane. Candida ei ole bakter vaid seen ning kui see seen tsirkuleerib juba veres on tegemist veremürgitusega ning vaevalt et te siis internetis surfaks.
Ülo Zirel

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi