eesnäärme kasvaja 30.10.05 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Tere.
Kas eesnäärme kasvaja võib põhjustada puusa valu.Olen 84 a.mees.

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
kui eesnäärme kasvaja on pahaloomuline, millest on tekkinud siirded luudesse võib küll tekitada valu. Täpsemalt saab siiski vastata vaid uroloog peale vastavate uuringute tegemist.
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

eesnäärme vähk

kui eesnäärme vähk on edasi levinud juba luudesse ja igalepoole kehas.kui suur võiks olla paranemise võimalus.vähk on juba päris palju edasi arenenud sest sellele saadi liiga hilja jälile.kas mingi ravi ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
tegemist on kaugelearenenud eesnäärmevähiga, mille puhul tervistavat ravi ei ole. Küll saab kasvaja arengut pidurdada ja leevendada tekkida võivaid sümptoome (valu, urineerimishäired jne.)
Loe edasi

eesnäärme kasvaja

Sain Pärnu uroloogilt suunamiskirja Teie vastuvõtule 18.veebruariks diagnoosiga eesnäärme pahaloomuline kasvaja.Kuna olen üsna mures, siis
tahaksin teada, kas on võimalik saada Teie vastuvõtule ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
sellega ei ole nii kiire, 18.02. täiesti sobib.
Ülo Zirel

Loe edasi

eesnäärme operatsioon

MRT uuring veresoonte ümbruses bilateraalselt hulgaliselt suurenenud lümfisõlmi
kokkuvõte prostata tuumor metastaasidega vaagna piirkonnas
kas operatsioon aitab või on hiljaks jäänud

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
eesnäärme eemaldamine ei anna efekti, kuna kasvaja on lümfiteede kaudu juba organist kaugemale levinud. Sellisel juhul rakendatakse hormoonravi.
Ülo Zirel

Loe edasi

vitamiini E tarvitamine

Tere!
Olen 60. aastane mees. Biopsiaga avastati mul 2001 a. eesnäärme kasvaja. Kasvaja raviks kiiritati mind mõlrmat puusa ja kõhu allosa. K. a. 31. jaanuaril tehti mulle PSA analüüs, mis oli 1,42. ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
jah, 1 tablett mikrofolliini päevas on säilitusannus, mis on reeglina piisav. E-vitamiin üksi ei hoia eesnäärmevähki ära. On kindlaks tehtud, et E-vitamiini ja isoflavonoidide vähesus toidus ...

Loe edasi

eesnäärme vähk

Minu isal diagnoositi eesnäärme vähk (70.a., SPA 16, Gleason3). Kas lisaks arsti poolt määratud hormoonravile oskate soovitada toetavat alternatiivravi (raviteed, toidulisandid, toiduainete valik jne)?

Vastas dr Ülo Zirel

Tere Krista,
muidugi võib toidulisandeid kasutada, kuid need ei peata kasvaja levikut. Hormoonravi on vaid üks raviviis ja mitte kõige tõhusam. Teie poolt lisatud andmeid vaadates peaks pakkuma radikaalset ...

Loe edasi

eesnäänme kasvaja

Tere!Olen 84a.mees. Kellel avastati aasta tagasi pahaloomuline eesnäärme kasvaja.Nüüd jääb parem puus valusaks ei saa enam kõndida.Kas see puusa valu võib olla eesnäänme kasvajast .

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
võib küll olla, sest eesnäärme pahaloomuline kasvaja annab kõige sagedamini siirdeid luudesse. Peaksite pöörduma oma raviarsti (uroloogi) vastuvõtule.
Ülo Zirel

Loe edasi

Meeste küsimused.

Tere! Kui minu mehele tehti vereproov, mis pidi näitama, kas on eesnäärme kasvaja kahtlust või ei ole ja see oli täiesti korras, kas siis võib väita kindlalt, et tal ka eesnäärme põletikku pole? Kas ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
see vereproov on ilmselt PSA määramine (prostata-spetsiifiline antigeen). Ainult selle proovi alusel ei saa midagi kindlalt väita ning eesnäärme põletiku diagnoosimisel aitab PSA määramine ...

Loe edasi

Prostata kartsinoom

Murega unustasin ära küsida veel ühe küsimuse. Küsisin oma 55-aastase mehe kohta, kellel avastati eesnäärme pahaloomuline kasvaja G1 (PSA 10,5%, MRT uuring osutas kasvaja piirdumisele eesnäärme koega T1/2). ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere uuesti,
selle PSA numbriga on miski viltu. PSA väärtust mõõdetakse ng/ml, teil on see % -des. Ilmselt olete kirja pannud PSA vaba fraktsiooni suhtarvu.
Kirjanduse andmeil on luumetastaaside ...

Loe edasi

eesnääre

milline oleks suurenenud eesnäärme operatsiooni läbinud patsiendile prognoos edasiseks eluks ja kui kasvaja on halvaloomuline,kas ja kui vajalik on kiire vahelesekkumine operatsiooni näol?

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
healoomuline eesnäärme suurenemine ja selle operatiivne ravi prognoosi elule ei mõjuta. Eesnäärmevähi korral sõltub prognoos ja ka operatsiooni vajadus kasvaja levikust ja agressiivsuse astmest.
Loe edasi

uroloogia

Minu abikaasal proov näitas, et on eesnäärme halvaloomiline kasvaja. Siirded pole edasi läinud.Ta on 69 aastane. Kas on risk suur, kui ta võtaks harmoon tablette ega läheks opile. Millised on riskitegurid ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
eesnäärmevähi raviks on kaasajal kasutusel 3 võimalust - kasvaja eemaldamine koos eesnäärmega, kiiritusravi ja hormoonravi. Mõnikord tuleb neid ravimeetodeid ka kombineerida. Ainult hormoonravi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi