Carcinoma prostatae 28.03.05 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Kas 45 aastasel mehel, kellel PSA on 7,0 ng/ml ja vaba PSA 11%, biopsias oli adenokartsinoom 10% on põhjust sügavalt muretsemiseks, kui praegusel hetkel tunnen end suhteliselt hästi .
Kas 5 aasta pärast võin ma sama väita?
Mida ütleb Teie, kui arsti kogemus ja kas tänapäeaval 45 aastane mees on Teie praktikas selle diagnoosiga sagedane?

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
ei ole sagedane, aga on juhuseid küll ja aja edenedes järjest sagedamini. Kui jätta praegu ravimata, ei pruugi te 5 aasta pärast elus olla. Praeguste näitude järgi tundub olevat tervistav ravi täiesti võimalik.
parimat,
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

Biopsia otstarbekusest

Teema: Biopsia otstarbekusest
Austatud dr. Zirel.
Juunis 2001 tehti minul (65.a.) suurenenud ebaühtlase eesnäärme biopsia. Patohistoloogiline leid: Prostata adenomüomatoosne hüperplaasia ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
paraku ei ole muud täpseimat uurimismeetodit eesnäärmevähi avastamiseks kui biopsia. Tänu prostata-spetsiifilise antigeeni (PSA) määramise kasutuselevõtuga Eestis 1995. aastal oleme rohkem ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi