Seljalihaste pôletik 11.12.04 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Tere, olen 28 aastane naine. Pea kaks nädalat tagasi tundsin meeletut valu seljaala osas ja liikumine oli valulik. Et panna sokke ise jalga, nôudis pingutust ja valukannatamist. Kannatasin 3 päeva ja siis läksin arsti juurde. Arst kontrollis reflekse ja käskis pead kallutada ette ja taha ja küljele. Ainult küljele oli see vôimalik. Mulle määratai tabletid diklofenak. Oli ka väike palavik. Need tabletid vôtsid seljavalu vähemaks, aga mitte meeletut peavalu. Sôin neid tablette nädala aega, nii nagu arst soovitas ja alaseljast valud kadusid ja peavalu ka. Nüüd aga tunnen väsinust ja seljavalu on koondunud ülesse poole külgedele. Olen väga väsinud ja mul ei ole energiat mitte millegi jaoks. Väsimus ja loid olla. Mis asi on üldse seljalihaste pôletik ja kui kaua selle läbipôdemine aega vôtab ja kas see praegune seljavalu on ikka normaalne?

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
seljalihaste põletiku kohta vastab närviarst.
edu,
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

Neerud.

Tere!
Mul on mure. Nimelt tunnen valu puusadest ülevalpool, selja piirkonnas. Valud pole olnud pikkaaega, aga viimased päevad valutab eriti.
Kas tegu võib olla neeruhaigusega?

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
võib, kuid sagedamini tekivad nimmevalud selgroo ja seljalihaste haigustest.
Ülo Zirel

Loe edasi

Neerud?

Tere!
Ca 5 päeva on olnud selja piirkonnas tuim valu, tugevneb liigutamisel, asendi vahetamisel ja eriti püsti tõusmisel. On ka väike palavik, 37,2-37,3. Iga päevaga on valu läinud tugevamaks, kui ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
selle info põhjal võiks arvata, et pigem on tegu seljalihaste põletiku või selgroo probleemidega.
Ülo Zirel

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi