Kas asi on tõsine? 25.10.04 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Ma ei tea kas see on õige koht selle jaoks aga mul on selline mure, et mul peenise peal selline punane rõngjas punetis vms ma täpselt ei teagi, sellepärast küsin teie käest. Sugulises vahekorras ei ole ma olnudki. On võimalik, et see on peenise vähesest pesemisest ja kuidas tuleks peenise eest üldse hoolt kanda?(Nii pealt kui ka eesnaha alt)? Olen ise 18 ja terve tervisega. Loodan, et te saate mind aidata.
Ette tänades

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
arvan, et midagi hullu pole. Suuõõs ja alakeha on inimese kõige mustemad kohad (küünealused on nii ja naa). Kui hambaid pestakse 2 korda ööpäevas ja kõik teavad, et nii saab pisikuid ja sööbikuid hävitada, siis millegi pärast ei tule keegi selle peale, et needsamad p ja s tegutsevad ka peenise peal. Nii, et pesta seebi ja veega iga päev. Kui punane rõngas ära ei kao, pöörduge meestearsti (saab ilma saatekirjata) või uroloogi poole.
Edu,
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

kimaroi

päraku juurde tekkis suur kimaroi.Paluksin vastust mis asi see õigupoolest on,miks ta tekib ja kellel ta tekib?Ja kas see asi on päritav?

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
see on küsimus üldkirurgile.
Ülo Zirel

Loe edasi

Imelik

tere selline asi et lisaks kahele munandile on ka üks väike munake,katsudes pole valus ka kui muidugi just kõvasti ei vajuta- kas see on normaalne, mul on see vist juba aastaid. Siis veel selline asi et ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
normaalne on, kui munakotis on 2 munandit. Tõenäoliselt on 3. moodustis mingi tsüst. Et täpsemalt öelda, peate minema uroloogi vastuvõtule. Kusemishäiretega tegeleb samuti uroloog.
Edu, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi