seen 31.08.04 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 19 aastane poiss ja mul probleem suguteede seenega, mille olen saanud tüdrukult, olen saanud rohud mis tuleb võtta 1 tablett nädalas ja 2 nädalat ning peale seda pean minema arsti juurde kindlaks tegema kas.. olen seenest lahti saanud. Küsimus on kas seda saab kindlaks teha uriini prooviga või kuidagi muud moodi.. tüdrukul näitas ka uriini proov seent. Ja kas ravikuuri ajal võime olla vahekorras.
Tänan!

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
seent kuseteedes saab kindlaks teha uriinikülviga. Vahekorras võib olla, kuid ainult kondoomiga.
Edu,
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

kandidoos

Tere! Olen 38-aastane mees. Kas on võimalik ,et peenise otsast võetud proov ei näita candida bakteri olemasolu organismis(veres)? Kas vereprooviga on võimalik selle täpselt kindlaks teha ja kas seda on ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
küsimus väga segane. Candida ei ole bakter vaid seen ning kui see seen tsirkuleerib juba veres on tegemist veremürgitusega ning vaevalt et te siis internetis surfaks.
Ülo Zirel

Loe edasi

Halb lõhn kubeme piirkonnas

Ka pärast pesemist ei kao kubeme piirkonnast ebameeldiv spetsiifiline lõhn. Kas peaks kasutama tavalise dušigeeli asemel mingit spetsiaalset toodet?
Aitäh

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
ei oska öelda. Võimalik, et teil on seen. Seda ravivad nahaarstid.
Ülo Zirel

Loe edasi

seened

Tere,
mulle ütles uroloog telefonitsi, et uriini analüüsist leiti seened. Kuna mul on aeg tema juurde alles järgmisel nädalal, siis palun Teilt abi.
- Mida tähendab seened uriinis? Kas tegemist ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere Katariina,
inimese organismis on nii seeni kui ka mikroobe, kus nad omavahel konkureerivad. Kui see tasakaal antibiootikumraviga saab rikutud, võivad tekkida seen-infektsioonid erinevates kohtades ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi