3a. poisil eesnahal liited 15.03.04 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Tere,

mure järgmine: perearst kahtlustas poisil (sai veebruaris 3) fimoosi ja suunas kirurgi juurde. Kirurgi juures selgus, et tegemist pole fimoosiga, kuid mingi põletiku tagajärjel on tekkinud liited. Kirurg tõmbas eesnaha paraja pingutusega tagasi, samas eemaldades või purustades ka liited. Kuna asi oli pisut verine ja poisile ka väga valus, siis olin ka ise omajagu närvis, et mitte taibata kohe kõike arstilt küsida. Teen seda siis nüüd ja loodan, et saate vastata.

Kas põletik ja liited võisid tekkida mõni nädal tagasi põetud tuulerõugete tõttu (lapse peenisel oli ka paar villi)?

Me ei ole poisi eesnahka varem tagasi tõmmanud, et selle alt pesta, kuna teadsime, et eesnaha piisav liikuvus tekib alles 3-4 aastaselt. Kas tegelikult olime sellega siiski hiljaks jäänud ja see võiski liited põhjustada?

Palju tänu teile juba ette!

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
esimestel eluaastatel on tegemist füsioloogilise fimoosiga ja eesnaha piisav liikuvus tekib 3-4 aastaselt. Selles suhtes on teil täiesti õigus olnud ja te pole hiljaks jäänud. Kui lapsel on esinenud eesnahaalusi põletikku, võivad tekkida liited. Ka kirurg talitas õieti, vabastades peenise pea eesnaha liidetest. Kui tekivad ikkagi eesnaha põletikud ja eesnahk ei liigu vabalt, on soovitav hiljemalt 4-5 aasta vanuselt teha ümberlõikus.
Tuulerõugete osas ei oska teile vastata.
Parimat soovides,
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

neerud

Mul on mure neerupõletikuga-1990a-oli liikuva neeru operatsioon-valud olid pidevalt kuni 3a pärast operatsiooni käisin arstide vahet, öeldi, et kõik on korras-võivad olla liited. Nüüd annab siiamaani ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
väga üldsõnaline jutt, mille puhul on raske nõu anda. Kui 16 aastat kusagilt pidevalt valutab, on tegemist kroonilise valu sündroomiga. Sel puhul saab abi valukabinettidest Tallinnas ja Tartus.
Loe edasi

fimoos

kas vöib diagnoosida kahepooleaastasel poisil fimoosi,kui eesnahk ei lähe üle suguti pea

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
kui teil on kahtlus, et eesnahk on liiga kitsas või eesnaha ja peenisepea vahel on tekkinud liited, peaksite last näitama lastekirurgile.
Edu,
Ülo Zirel

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi