tegelen igapäevaselt füüsilise tegevusega , kiirkõnd 1,5 tundi päevas + 1,5 tundi jalgrattaga sõit aga kehakaal püsib ikka kindlates kilodes . söön 3 korda päevas 6 tunniste intervallidega . 14.04.18 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

kunagi kaalusin 162 kg peale liikumistegevusega olen kaalu saanud alla kuni 109 kg .
kaalun ennast enne füüsilist tegevust ja peale seda . kui olen käinud kiirkõndi 1,5 tundi kaal väheneb umbes 1,3 kg , rattaga sõites umbes 2 tundi 1,5 kg . peale füüsilist tegevust söön 1,5 tunni pärast . aga kaal on endiselt 109 kg kandis . mull on psoriaasne artriit , minu raviarst dr. kiviväli viimasel vastuvõtul teavitas et eelnevalt tehtud vereproov on normis . mida teha veel , sest tagasi suureks enam ei tahaks .

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Olete ise juba väga suure töö ära teinud, aga võib olla, eelnevat rasket rasvumist (KMI>40) arvesse võttes, et vajate toitumise osas veidi teistsugust lähenemist kui need, kes püüavad toime tulla väiksemate kaalutõusudega. Vajalik oleks hinnata teie tänast kehakompositsiooni ja vaadata üle toiduvalikud. Alles siis saab otsustada, mis oleks teie puhul optimaalne kaloraaž ja millistest kaalulangetamise eesmärkidest saaksime rääkida. Tavapärased arvutuslikud valemid, mida kasutatakse toiduenergia hindamiseks ei pruugi teile üks-üheselt sobida. Seedimise parandamiseks soovitaksin proovida aga apteekidest saadavaid kiudainepreparaate või ka meie endi teadlaste välja töötatud kiudainesegu (http://www.microbiome.ee/img/Flaier.pdf). Kui olete peale treeningut kaotanud > 1 kg, siis on tegu korraliku vedelikukaotusega, mis tuleks ikkagi päeva jooksul vedelikku tarbides tasa teha. Vedelikukaotus on üks halva seedimise põhjustest. Peale treeningut ei näita väiksem kaalunumber kindlasti mitte rasva kaotust.
Soovitaksin teil tulla vastuvõtule. Infot saate meililt toitumine@kliinikum.ee
Parimatega, dr. Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Kaalu kaotus

Tere

Olen mures (mees- vanus 79) oma kehakaalu pideva languse pärast. 1,5 aastat tagasi langes kehakaal kuu aja jooksul 13 kilo. (78.-st kg sai 65 kg.) Sellest ajast peale on kaal langenud ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kuna kaalulangus on märkimisväärne, siis kutsuksin teid vastuvõtule, et vaadata üle teie toitumine ja senitehtud uuringud ning seejärel saab teha edasisi otsuseid. Vastuvõtule eelnevalt tuleks ...

Loe edasi

Proteiin

Käisin jaanuari alguses maovähendus op. Kuidas säilitada jõudu? Teen kepikõndi, 8 km., aga jõudu jääb siiani väheks. Möödas on 1,5 kuud. Söön vaid 2 korda päevas, kui hästi läheb.(lihtsalt ei saagi rohkem). ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Nutricia jookidest võib kasu olla, kuid operatsioonijärgne dieet on siiski paar aastat peale lõikust üpris spetsiifiline ning seda mõne lausega kirjeldada ei saa. Kui võimalust, tulge vastuvõtule ...

Loe edasi

kaal ja tselluliit

Ma olen 174 cm pikk ja kaalun 68 kg. Ma tahaksin alla võtta vähmalt 10 kg. Ma olen alles 17, kuid mul on juba tselluliiti märgata. Kuigi üritan vähem süüa, püsib mu kaal ikka 68 kg peal ja kas see on normaalne, ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Olete täiesti normaalses kaalus ning dieediga, mida praegu peate te vaid koormate oma organismi, mille lõpptulemuseks võib olla see, et võtate kaalus hoopis juurde. Püüdke hoida oma kaloraaž ...

Loe edasi

jälle need kalorid ;)

Tere.
Olen 29-aastane naine, pikkus 163 cm, kaal 85 kg. Ma pole kunagi eriti sale olnud, ikka pigem ülekaalus, kuigi mingeid tervisehädasid pole kurta olnud. Liigutan ennast küll, talv läbi käisin ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Tänan põhjaliku kirja eest. Kiiret kaalutõusu, mida kirja alguses mainite, ei tahaks ma küll rasestumisvastase vahendi arvele panna. Kui ma õigesti aru sain jääb teie päevane põhisöögikord ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi