Süda paha 17.12.17 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere, mul on pidevalt süda paha ja sellele järgneb tihti kõhulahtisus. Kõhus keerab. Ma ei ole rase. Millest see nii olla võib ?

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Antud kaebus võib seonduda erinevate mao, sapipõie ja sooletrakti probleemidega. Samas võivad mõnikord taolised kaebused olla seotud ka meeleoluhäiretega. Kuna kaebus on nii pikalt kestnud, soovitan pöörduda perearstile, kes saab teha vajalikud uuringud.
Parimatega, dr. Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Kõhuprobleemid

Tere!
Mind vaevab juba pikemat aega mure. Kaebused algasid juba kaks aastat tagasi. Kõigepealt tundsin tuima valu parema roide kaare all, mis muutus ajapikku teravamaks. Selle aasta alguses hakkas ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kuna ma teid läbi vaadata ei saa, siis ei saa ma ka ainult kirja teel antud kirjelduse põhjal avaldada arvamust, millega võiks tegu olla. Kui kaebused püsivad võib arutada perearstiga plaani ...

Loe edasi

Kaal langeb

Tere, olen 15 aastane tüdruk. Olen 166cm pikk ja hetkel kaalun 54 kg. Olen võtnud nädalaga 4kg alla. On seda liiga palju selle aja kohta? Olen arvestanud, palju kaloreid pean päevas tarbima ja toitun selle ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Olite ja olete praegu normkaalus, kuid kindlasti pole tervisele kasulik ühe nädalaga sellises suurusjärgus kaalu vähendada. Liigkiire ja suur kaalulangus on kehale koormav ning tervist kahjustav. ...

Loe edasi

Ei tunne täiskõhu tunnet aastas paar korda

Olen 175 pikk ja kaalun 58-59 kg, olen terve elu olnud hea seedimisega ja toitun tervislikult. Magan öösel 8-10h, stressivaena töö, kodus kõik korras , sõpradega suhted head aga midagi on toimumas. Nimelt ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Olete oma kasvu kohta pigem väikese kaaluga. Antud pikkuse juures on teie kehamassi indeks <= 19, mis näitab, et teie päevased toiduvalikud katavad soovitusliku miinimumi, kuid kas ka tegelikkuses ...

Loe edasi

B-vitamiinid

Tere!

Kas b2 vitamiini imendumisega on seotud mingeid haiguseid?
Kas b2 vitamiini taset on organismis võimalik mõõta?

Probleem on selles, et nii, kui b-vitamiinid võtmata ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Vitamiin B2 kohta saate lugeda järgnevalt lingilt: http://toitumine.ee/energia-ja-toitainete-vajadused/vitamiinid/b2-vitamiin
Toitainete vaegusest põhjustatud kaebused ja tervisesümptomid ...

Loe edasi

Õunaäädikas

Tere!

Olen 51 aastane naisterahvas. Menopausis kipub vägisi liigseid kilosid tulema ja hommikul peale tõusmist olen nagu õhupall-nägu ja silmalaud turses. Päeva jooksul läheb paremaks.

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Erinevate tootjate preparaadid sisaldavad lisaks õunaäädika kontsentraadile ka erinevaid seedimist ja ainevahetust toetavaid komponente, mis võivad leevendeda olemasolevaid probleeme. Õunaäädikas ...

Loe edasi

toitumine

Mul on imelik küsimus, sellele ei oska perearst vastata. Soovin teada kas polaarjoone taga elavad inimesed ning sinna aastateks kolivad inimesed peaksid rauda ja vitamiine ning mineraale rohkem tarbima? ...

Artur Minenko

Vastas dr Artur Minenko

Jah, kindlasti tuleb lisaks toidule võtta rohkem vitamiine ja mineraale ning samuti suurendada toidu kaloraaži umbes 15%. Põhjuseks madal temperatuur ning kliimast tingitud suurenenud füüsiline koormus ...

Loe edasi

Söömishäire? Abi küsimine

Tere! Olen 16.aastane ja mul on söömisega juba märtsist saadik probleeme olnud.
Nimelt kui ma toitu söön, siis oksendan välja. Ja kui ma olen ennast sundinud sööma või teised, siis u nädala pärast ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kirja põhjal saan öelda, et tegu on söömishäirega ja sellest omal jõul välja tulla on keeruline. Vaja oleks nii psühholoogilist nõustamist kui toitumisnõustaja abi.
Tartus tegeletakse ...

Loe edasi

Seedehäire

Tere! Mure selline juba ca 3 nädalat on probleem, et kõhus mullitab koguaeg, kõht on lahti, iiveldus, oksendamine, vahest ka valud, vererõhk madal ja kergelt kõrvetustunne.
Arsti õde arvas et mingi ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kui probleem on kestnud nii pikalt ja toidulisanditest pole kasu olnud, tuleb minna ikkagi arsti vastuvõtule ja teha uuringud. Oletustest siin kasu pole.
Parimatega,
dr. Ehala

Loe edasi

Kõhukinnisus

Tere, mul suur mure kohe. Käin nr kahel umbes 2 korda nädalas ja kui tuleb siis tuleb nii et vahel ummistan wc poti ära. Nr 2 häda on selline kõva. Ma ei tea mida enam teha. Ei julgegi enam wcsse minna ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Soovitan teil oma toiduvalikud võimalusel koos toitumisnõustajaga üle vaadata, et veenduda, kas menüü on tasakaalus ja toetab seedimist.
Lisaks soovitan proovida kuuri pre- kui probiootikumidega. ...

Loe edasi

Kehakaal

Toitun väga tervislikult ja teen 4+ nädalas trenni. Kas stress võib olla phjus miks kaal ei lange?

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Sellele küsimusele saab vastata kui teada teie praegust kaalu-kasvu, täpseid toiduvalikuid ja soovitavat eesmärki. Seega peaksite pidama toidu- ning liikumispäevikut ja seda analüüsima. Ise ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi