Süda paha 17.12.17 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere, mul on pidevalt süda paha ja sellele järgneb tihti kõhulahtisus. Kõhus keerab. Ma ei ole rase. Millest see nii olla võib ?

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Antud kaebus võib seonduda erinevate mao, sapipõie ja sooletrakti probleemidega. Samas võivad mõnikord taolised kaebused olla seotud ka meeleoluhäiretega. Kuna kaebus on nii pikalt kestnud, soovitan pöörduda perearstile, kes saab teha vajalikud uuringud.
Parimatega, dr. Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Toitumishäire

Tere, olen 16.a neiu pikkusega 173 ja kaaluga 51.
Probleem järgmine, võitlen hetkel toitumishäirega, mul on tohutult suur hirm toitumise ees (eriti kui asi puudutab magusat). Algas see eelmise aasta ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Oma probleemiga paremaks toimetulekuks vajaksite nii psühholoogi kui toitumisnõustaja abi. Vaja on korrigeerida praeguseid mõttemustreid ja selle kõrval tuleb üle vaadata toiduvalikud. Ükski ...

Loe edasi

Ecosilm

Tere! Olen palju teinud trenni, liigun piisavalt ja toitun tervislikult. Kuid kaal alla ei lähe, annan alla ja lõpuks söön paar kilo hoopis juurde. Netis lehitsedes leidsit toote nimega Ecoslim. Tilgad ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Ükski toode ei päästa kaalu tõusust kui süüa rohkem kui kulutatakse, ka antud toode.
Parimatega, dr. Ehala

Loe edasi

Punnis kõht

Tere! Olen 16.aastane ja vaevlen juba paar aastat punnis kõhu ja kõhuvalude käes. Punnis kõht ja kõhuvalu löövad enamasti välja just eriti kooliajal. Samuti on seedimine olnud väiksest peale üsnagi aeglane ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kuna olete füüsiliselt aktiivne, siis soovitan kindlasti üle vaadata vedelikutarbimise. Lisaks on sage kõhukinnisuse põhjus ka kiudainete vähesus toidus. Toiduga peaksime saama ~25 grammi kiudaineid ...

Loe edasi

Vitiliigo

Tere, tahaksin teilt küsida vitiliigo kohta. Kas on ohtlik tätoveerida vitiliigo laigu peale ,,et seda peita ja kas see pahendab seda ? Vitiliigo on mingil määral aktiivne vahel tuleb uusi kohti juurde ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
See küsimus tuleks adresseerida nahaarstile, aga isiklikult ei soovitaks teha tätoveeringuid naha piirkonda, mis on kahjustatud.
Parimatega, dr. Ehala

Loe edasi

Kehakaal

Tere, olen 165 pikk ja kaalun 64 kg (pluss miinus 1kg). 19 aastaselt oli kaal mitu aastat umbes 50 juures püsinud. Kaal hakkas tõusma, kui hakkasin Seroqueli tablette võtma. Haiglasoleku aeg võtsin kolme ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kirjas mainitud ravim võib kaalutõusu soodustada, aga kaalu lisandumise ainupõhjust ta kindlasti ei ole. Selleks, et paremini mõista teie tänase toitumise eripärasid, mis võivad soodustada ...

Loe edasi

Toitumine

Juhtus nii, et ma pole nädala aega söönud, plaanis oli 3 nädalat vastu pidada aga kardan, et sellest ei tule midagi välja. Minu küsimus teile on see et kui palju ja mida süüa siis kui pole pikka aega midagi ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Teete näljutamisega oma kehale kahju, mida võib olla teatud aja pärast juba raske parandada. Heas vormis olemiseks on mitmekülgne ja tasakaalus toiduvalik kõige mõistlikum. Kui te sellega ise ...

Loe edasi

Toit 2 aastasele

Mis eluaastast tohib anda heeringat, muna valget, peekonit? Kas 2a lapsele on sobilik? Lapsel tekkis palavik, kõhulahtisust, punased punnid kehal.

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Nimetatud toiduained võivad mõnikord kaheaastase menüüsse kuuluda, eeldusel, et kogused vastavad lapse ealistele vajadustele ning et toiduained (heeringas, peekon) pole tugevalt üle töödeldud ...

Loe edasi

Ei tunne soola maitset

Tere, juba pikemat aega olen märganud, et ma ei tunne nö soola maitset. Söön ise pigem magedaid toite kuid erisust märkan kui joon Borjomi vett siis see maitseb nagu tavaline vesi kuigi varasemalt ei saanud ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Maitsetaju muutused on sageli seotud ninaneelu-, kõrva- ning hammaste ja/või igemete haigustega. Samuti võivad muutused maitsete tajumisel kaasuda üldise vitamiinivaegusega .
Parimatega, ...

Loe edasi

ülekaal

Tere!

Minu mure seisneb selles, et kahe aasta jooksul olen juurde võtnud 20kg. Toitumist muutnud ei ole selle aja sees. Talvel 2015 (detsember) suutsin kaalu alandada 70kg'ni süües 1900kcal ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Beebipillid üksinda nii suures kaalutõusus süüdi ei ole. Soovitan teil tulla toitumisnõustamisele, et toiduvalikud üle vaadata ja kohandada kaasnevate diagnoosidega. Kui kaal siiski ei lange, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: