Liha võib põhjustada allergilisi reaktsioone

Liha võib põhjustada allergilisi reaktsioone

Värske uuringu andmetel võib lihas sisalduv süsivesik nimega galaktoos-alfa olla osadel patsientidel korduvaid tõsiseid allergilisi reaktsioone esilekutsuvaks siiani tuvastamata põhjuseks.

Uuring hõlmas 60 inimest Austraalias ja Ameerika Ühendriikides, kes olid kogenud konkreetse põhjuseta korduvaid tõsiseid allergilisi reaktsioone, mida tuntakse anafülaksia nime all, vahendab HealthDay News.

Allergiatestid näitasid, et 25 patsiendil 60-st tekkis galaktoos-alfale positiivne reaktsioon. Uuringu autorid täheldasid, et testidega ei tuvastatud ühtegi teist allergeeni, mis võiks selgitada anafülaksia põhjusi neil 25 patsiendil, kellel esines positiivne reaktsioon galaktoos‑alfale, ega ka ülejäänud 35 patsiendil.

„Need uuringud viitavad endiselt sellele, et lisaks IgE olulisele kliinilisele mõjule süsivesikus toiduallergiate ja anafülaksia seisukohast võib selle antikeha olemasolu olla alahinnatud selles mõttes, kui paljusid patsiente see mõjutab ja milline on selle geograafiline ulatus,” sõnas akadeemia pressiteates uuringu autor dr Scott P. Commins Virginia ülikoolist.

Inimesel, kellel esineb mingil teadmata põhjusel anafülaktiline reaktsioon, on suurem anafülaksia kordumise oht, kui seda vallandavat tegurit ei tuvastata.

Kas see artikkel oli kasulik?

Jaga

 

Lisa kommentaar

Saada