Sumamed 11.10.04 / Suguhaigused

Külastaja küsib:

Tere.

Mulle määrati ureaplasma raviks Sumamedi ning öeldi, et kui see ei aita, tuleks katsetada teisi antibiootikume. Käisin eraarsti juures, kus palusin kompleksuuringut, sõltumata sellest, mis see maksab, eeldasin et siis selgitatakse ka välja, millise antibiootikumi suhtes antud bakter tundlik on ja allub ravile. Uuringud maksid 1400 krooni ning selgus, et raviks sobivat antibiootikumi välja ei selgitatud. Lähtutakse katsemeetodist. Palun öelge, kas Sumamediga on üldse võimalik ureaplasmat ravida. Selle ravimi tagajärjel tekkis kandidoos ning uut atibiootikumi kohe katsetada ei suuda. Samas on ääretult vastik elada teadmises, et ureaplasmat endas kannan. Hetkel tekib tunne, et ainus viis sellest jäledast suguhaigusest vabaneda oleks surm. Kuna olen abielus ja kõrvalsuhteid ei ole, olen täielikus depressioonis, küsimusest, kust see haigus tekkis. Kandidoosi ravi ei ole määratud, ei tea, mida ette võtta. Palun abi.

Ette tänades, Eva.

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Lugupeetud Eva!
Ureaplasmoosi määramiseks kasutatakse mitmeid uuringumeetodeid. Tõenäolislet kasutati Teie puhul molekulaarset uuringumeetodit, mis ei võimaldagi määrata leitava mikroobi tundlikkust antibiootikumide suhtes.
Sumamed on vaieldamatult üks parimaid valikuid ureaplasmoosi ravis. Iga antibiootikum, ka Sumamaed, võib põhjustada kandidoosi teket ja sinna pole midagi parata. Tuleb lihtsalt antibiootikumi ravi järgselt teha kandidoosi ravi.
Ureaplasma urealyticum võib olla naise normaalse mikrofloora osa ja alles organismi nõrgenedes hakata vohama ning põletikulisi protsesse põhjustama.
Lugupidamisega,
Airi Põder

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Suguhaigused

haigus

tere!
kui mehel tuleb sugutist mädast vedelikku ja raviks määrati ühekordsete annustena sumamed ja tiberol siis mis haigusega on tegemist ja kas see levib ainult sugulisel teel?

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Suure tõenäosusega on tegu urogenitaalse klamüdioosi ja trihhomonoosiga, mis mõlemad kuuluvad sugulisle teel levivate infektsioonide hulka

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi