hiv, hepatiit vms ning tatoveeringud 14.05.04 / Suguhaigused

Külastaja küsib:

tere!
mu kallim lasi endale tatoveeringu teha. mina olen aga mures, et äkki ta sai selle tegemise käigus hiv-i, hepatiidi vms sugulisel teel leviva haiguse ja kui sai, siis kondoomita vahekorras olles saan mina ilmselt samuti.
on sel viisil nende haiguste saamine üldse tõenäoline? ja mida oleks õige teha, kas hakata nüüd lisaks pillidele ka kondoomi kasutama ja teha hiv test või on minu mure põhjendamatu?
ette tänades, heidy

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Kui tätoveerimisel ei rakendata piisavalt ettevaatusabinõusid,siis on võimalik nakatuda kas HIV infektsiooni, A- või B- hepatiiti. Et olla täiesti kindel vastavate haiguste puudumises, tuleks Teie partnerile teha uuringud nende haiguste esinemise suhtes. Seejuures tuleks arvestada, et uuring HIV viiruse esinemise suhtes võib muutuda positiivseks alles 3 kuud peale võimalikku nakkust. Mistõttu enne nimetatud aja möödumist võimalikult nakatumisest pole vastavate viiruste esinemist/puudumist võimalik määrata ja seega oleks mõistlik kasutada kondoomi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Suguhaigused

Hiv test

Olin nüüdseks üle 6 kuu tagasi võõra inimesega seksuaalses vahekorras. Kogu vahekord oli äärmiselt lühike ja mäletan, et kasutasin kaitsevahendit. Kuna olin tarbinud alkoholi, siis olen tundnud pikka aega ...

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!
Nendes laborites tehakse regulaarselt referentsuuringuid ning seetõttu julgen kinnitada, et mõlemad laborid, kus proovid on tehtud, on täielikult usaldusväärsed.
Kuna Te kasutasite ...

Loe edasi

Purunenud kondoom

Olin juhuvahekorras mitte just kõige paremate kommetega tydrukuga ning kondoom juhtus katki minema (ca 0,5 - 1 cm ots tuli ära/ülejäänud jäi peenise peale paika). Peale purunemist tõmbasin peenise välja, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kandidood on naistel tupe mikroobide tasakaalu häire mida võivad esile kutsuda ka leebemad suguhaigused. Mehel väljendub see peenise pea sügeluse/ärritusena. Eriteste kandidoosi määramiseks kasutatakse ...

Loe edasi

hiv

Tere,
Selline mure,et kord jõin ööklubis ühest täiesti võõrast siidriklaasist,mis seisis laual ja hiljem hakkasin kartma,et äkki seal sees hiv-ga nakatanud verd vms,kuigi mul ei ole mingit põhjust ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

HIv infektsioon nakkab sugulisel teel või vere kaudu. Pole võimalik saada nakkust kasutades HIV positiivsega ühte klaasi.

Loe edasi

HIV haigus

Kuhu soovitate HIV positiivsel haigel pöörduda?

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

HIV positiivne patsient võiks pöörduda Lääne Tallinna Keskhaigla Nakkuskeskusesse (endine Merimetsa Haigla).

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: