Silmast tuleb valgeid tükke, põletik? 25.01.07 / Silmahaigused

Külastaja küsib:

Tere,

Selline mure minul, et silmad on natuke valulised ja arvutis olles väsivad kiirelt. Kõik algas u 3 päeva tagasi, kui silmad muutusid imelikus. Kui silma alust nahka venitada, et silma näha siis seal all on selline imelik valge triip. Täna hommikul ärgates olid lisaks tekkinud sinna ka väiksed valged tükikesed, mida saab ära võtta. Tegemist on vist nakkushaigusega, kuna elan koos kolme sõbraga ja kõigil jama silmadega. Ostsin täna ka silmatilku, ei tea kas abi on, aga ehk siiski.
Mis see küll olla võiba ja kuidas seda ravida? Olen väga mure sellepärast, kuna pole kunagi varem silmadega mingit probleemi olnud. Ja kas see võib ohtlik olla kuidagimoodi? mingid tüsistused vms?
Suured tänud igasuguse vastukaja eest!

Kõike head soovides,
Allar

Arst vastas:

dr Tiina Pakosta

Oftalmoloog

Silmakeskus Laservisioon

Tere,

Tõenäoliselt võib Teie puhul olla tegemist silma limaskesta põletikuga.
Tilgutage Sol. Sulfametizoli tilku neli korda päevas mõlemasse silma. Juhul kui põletiku nähud ei taandu 3-4 päevaga, pöörduge silmaarsti vastuvõtule.

Parimate soovidega

Tiina Pakosta

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Silmahaigused

valged tükid

Tere olen 19 aastane, ja mul on valged tükid silmade sees.Kui silmadega paremale või vasakule vaadata siis on silma äärtes näha valgeid tükke, mis liiguvad koos silmadega.Nad on silmavärvi all ja pupillist ...

Vastas dr Tiina Pakosta

Tere,

Liikuvad tükid silmade ees võivad olla klaaskeha hägusused. Tavaliselt nad mingit ohtu silmadele ega nägemisele ei põhjusta. Soovitaksin Teil ikkagi pöörduda silmaarsti vastuvõtule, ...

Loe edasi

kunstpisarad

Tere,

kas nn kunstpisaraid (Tears Naturele) võib koos läätsedega kasutada (või igakord kui pisaraid kasutad, tuleb läätsed silmast ära võtta...)?



Maris

Vastas dr Leo Schotter

Karbis oleval infolehel on sellest juttu. Tiku tuleb kasutada ikka silmade niisutamiseks, mitte läätsede loputamiseks.

Loe edasi

Rähm või mitte?

Viimaste kuude jooksul olen endal hommikuti leidnud silmast (täpsemalt silma peal) läbipaistvaid venivaid "tükke" Kui neid silm täis on, siis pilt on väga udune ja alles eemaldamisel näen selgelt. Kas ...

Vastas dr Leo Schotter

Eks ikka rähmab silm siis, kui on tegemist mingit liiku kerge laugude limaskesta põletikuga. Võiks silmaarst ravi suhtes tülitada.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi