silmaherpes? 28.12.06 / Silmahaigused

Külastaja küsib:

Üleeile hakkas mu parema silma alalaug veidi paistetama,mõtlesin et äkki tuleb odraiva ja hõõrusin silma kuldsõrmusega ning määrisin ACIC salvi peale,sest tavaliselt on mu odraiva puhul samasugused sümptomid.
Järgmine päev oli silm veidi rohkem paistes,aga paremaks ei olnud ka läinud,hakkasin siis asja uurima,kuna odraiva ei olnud otseselt tulnud.
Vaatasin siis alalau sissepoole,ning märkasin silma nurga lähedal(mitte nina pool,vaid teises nurgas)seespool olevat valget punni.Silm on ärritaud ja veidi vesisem kui tavaliselt,vahepeal tundub nagu eritaks veidi valget "ollust"
Nüüd olen hädas millega ravida ja mis asi see üldse on.Meiki ma hetkel igaks juhuks ei kanna ning üritan oma silma vähem ärritada ja vähem puutuda.
Pilgutada on päris valus,iseenest ei valuta aga pilgutada ja katsuda on väga valus.Äkki oskate aidata millega ravida,sest salvi ei tohi sissepoole toppida ja silmatilgad ei ole vist päris selle jaoks?
Ette tänades,Kätlin.

Arst vastas:

dr Tiia Jugaste

Oftalmoloog

Silmakeskus Laservisioon

See on nn. sisemine odraiva. Apteegist ilma retseptita saada olevad sulfametisooltilgad veidi aitavad, aga vaja oleks antibiootikumsilmasalvi - retsepti saaks perearsti käest või silma valvearstilt silmakliinikus.
Aitab ka kuiv soojus - sinise lambiga soojendamine, sooja keedetud muna hoidmine põletiku piirkonnas, mikroahjus soojendatud soolakotike sobib ka, kompressi mitte teha

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Silmahaigused

silma siserõhk ja herpes silmas

Tere,
olen 48 aastane naine. Lühinägelik, -2,5 ja veidi silindris.
Viimatised silmaarstil käigud poole aasta jooksul on pidevalt näidanud kas normi piiril või seda veidi ületavat silma siserõhku. ...

Vastas dr Tiia Jugaste

Kas mõõdeti ka Teie sarvkesta paksust ? Mõnedel inimestel on tõepoolest keskmisest kõrgem silmarõhk ja ravi nad ei vaja.Kui sarvkest on õhuke ja rõhud kõrged, soovitan siiski raviga alustada.
Ise ...

Loe edasi

silmaherpes

Nii kolm nädalat tagasi lõid punased täpikesed silmalaugude peale,eriti rohkelt on neid vasakul silmal,paremal on üsna vähe.Arvasin algul,et on allergia uuest meigieemaldajast,kasutasin vanu aga lõi ikkagi ...

Vastas dr Tiia Jugaste

Kui Teil kästi silmasalvi panna silma, siis niisutavaid tilku ei ole vaja panna, sest salvi toime muidu nõrgeneb.Kui salvi panete laugudele, kus Teie sõnadel on punased täpid, siis võib tilku silma panna ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi