5-kuune tita kõõritab 13.12.06 / Silmahaigused

Külastaja küsib:

Tere, lp Tiina Pakosta,

kirjutan murega oma 5-kuuse tita pärast. Laps on sündimisest saadik kõõritanud, vahel vähem, vahel rohkem, aga suurema osa ajast vaatvad silmad, kord üks, kord teine rohkem keskele ninajuure poole kokku. Alguses öeldi, et see on vastsündinu omapära, mis taandub ise. Samas pole seni asi paremaks läinud.
Olen ka märganud, et tita silmad on kummliselt pinges - vahel ta justkui väristaks veidi silmaiirist.
Ka ise olen väiksena kõõritanud, aga kõõrdslimsus tekkis 1,5 aastaselt pärast rasket viirushaigust.

Kas on lootust, et tita kõõrdsilmsus ise tasapisi taandub? Kas nii pisikesega oleks juba mõtet minna silmaarstile - olen aru saanud, et kui on tarvis opereerida, tehakse seda pisut vanemalt?

Suur tänu vastuse eest,

murelik ema

Arst vastas:

dr Tiina Pakosta

Oftalmoloog

Silmakeskus Laservisioon

Tere,

Soovitan Teil pöörduda laste silmaarsti vasuvõtule Ida Tallinna Keskhaigla Silmakliinikusse. Paluge perearstilt saatekiri.
5 kuune laps on veel liiga väike, et püsivat normist kõrvalekallet diagnoosida. Olukord võib ka iseeneslikult taanduda. Kontrollida soovitan ikka.
Registratuuri number on 1900.

Parimate soovidega

Tiina Pakosta

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Silmahaigused

kõõrdsilmsus

tere.tahaksin väga teada,kas kõõrdsilmsuse jaoks on ka mingisugust ravi?operatsioone?asi nimelt selles,et mu üks silm kõõritab siis kui olen väsinud või kui valgus(päike) paistab silma!kas seda on võimalik ...

Vastas dr Leo Schotter

Olenevalt kõõrdsilmsuse iseloomust on raviks kas prillid või operatsioon. Selleks peate pöörduma kõõrdsilmsusega tegeleva kirurgi vastuvõtule. Dr. M. Levin Tallinna Silmakliinik, 6207140.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi