Punetus silmalaol 30.11.06 / Silmahaigused

Külastaja küsib:

Tere,
mul on juba paar kuud parema silma laol mingi imelik laik, natuke nagu punane ja vahel ka turses. Tundub, nagu oleks mingi ümmargune arm, sest lähedalt vaadates läigib vastu ja ristipidi oleks nagu lõige või haav sees (voldi vahel). Kui silm on lahti, siis pole seda tegelikult nähagi, aga häirib ta mind ikka, seda enam, et vahel kipub ta natuke sügelema ja kohati on sealt nahk veidike kuiv. Olen üritanud meigivahendeid sinna peale mitte panna ja ükskord tegin ka kummelikompressi, kui laug natuke paistes oli. Võttis turse ära küll, aga laik ja see väike lõhe pole ikka ära paranenud. Mõtlen endale juba igasuguseid hulle hädasid külge, nagu nahavähk jmt. Kas tegemist võib olla lihtsa põletikuga ja kuidas sellest lahti saaks?
Jaana, 24

Arst vastas:

dr Tiina Pakosta

Oftalmoloog

Silmakeskus Laservisioon

Tere,

Tõenäoliselt võib laik teie silmalaul viitada allergilisele reaktsioonile. Võimalik, et meigivahenditele? Soovitan Teil mõnda aega kosmeetikat selles piirkonnas mitte kasutada. Juhul kui olukord ei parane, pöörduge silmaarsti vastuvõtule.

Parimate soovidega

Tiina Pakosta
Silmaarst

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Silmahaigused

Silmaäärte punetus

Olen 25 aastane noormees!Juba mitmeid aastaid on mul olnud probleemiks silmaäärte punetus ja silmaääred on pidevalt rasused, seda eriti talvel ja kevadel!Olen käinud silmaarsti vastuvõtul,siis kirjutati ...

Vastas dr Leo Schotter

Tegemist on ilmselt kroonilise blefariidiga (lauäärte põletikuga). Selle haiguse ravi on sageli vägagi pikaldane. Tuleks külastada jätkuvalt silmaarste.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi