silmakahjustus suhkruhaiguse korral 14.02.05 / Silmahaigused

Külastaja küsib:

tere!
Minu vanaemal on II tüüpi suhkruhaigus, mis avastati paar aastat tagasi. veresuhkur on raviga üsna stabiilne, ent silmanägemine jääb järjest halvemaks. korra on tehtud ka laserravi silmapõhjadele.
Minu küsimus on aga hoopis selline: kas sellise kahjustuse puhul ei olegi võimalik välja kirjutada selliseid prille, millega näeks inimene korralikult lugeda? prillid määrati, ent nendega ta lugeda ei näe, lisaks kasutab luupi ja ka siis peab raamatut erineva nurga all keerama, et lugeda. Kuna tegu on õpetajaga, siis tekitab see muidugi ilmselgeid probleeme. Kas ee ongi normaalne või on siiski võimalik ka vanaema veel kuidagi lugema saada?

Arst vastas:

dr Leo Schotter

Kui on tegemist silmapõhja kahjustusega, siis prillidest pole abi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Silmahaigused

diabeet ja silmanägemine...

Tere!
Minu abikaasal on esimese tüübi diabeet. Järsult on hakanud tema nägemine halvenema. Vasakus silmapõhjas leiti verevalum, mida on laseriga ravitud, kuid see on teinud nägemise halvemaks, kui ...

Vastas dr Tiia Jugaste

Muutused silmapõhjades on suhkruhaiguse üheks ja tõsiseks tüsistuseks. Need, nagu muudki komplikatsioonid, on enamasti seotud haiguse üldise kulu ja ka kestusega. Silmapõhja muutuste ja seeläbi nägemise ...

Loe edasi

lühinägevuse kirurgia

tahaksin teada, kui palju maksab laserravi ja kus on seda võimalik teha, oskate soovitada mõnda head arsti? kas on ka mingeid riske?

Vastas dr Leo Schotter

Laserravi tehakse väga mitmesuguste silmahiguste puhul, põhiliselt silmapõhja suhkruhaiguse muutuste korral. Peaksite teadma, mis on silmadel viga, siis saaks täpsemalt vastata.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi