Kas kanapimedus? 21.10.04 / Silmahaigused

Külastaja küsib:

Nii oma 20 aastat on mul probleeme hämaras liikumisega. Siis kaoks nagu tasakaal ära, koperdan juskui joodik. Viimasel ajal (aasta või kaks) kipub mul silmanägemine ära kaduma õhtul ca 7-8 ringis. ei aita ka prillid (+1,75), kõik on nagu udus. Kevadel kaebasin muret silmaarstile, mingit konkreetset viga ei leitud. Sellel vaatamata häirib mind olukord väga. N50

Arst vastas:

dr Leo Schotter

Kanapimeduse korral silmavõrkkesta hämaras nägemise perifeersed nägemisrakud hävivad. Peaksite laskma kontrollida silmapõhjasid ja tegema vaatvevälja uuringu.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Silmahaigused

öösel ei näe

tere! minu probleem on järgmine: päevasel ajal näen vasema silmaga paremini kui paremaga. ometi, öösel tundub just vasem silm udune - justkui oleks k6ik laiguline ja laigud on mustad. kas see viitab kanapimedusele ...

Vastas dr Tiina Pakosta

Tere,

Arvan, et teie probleem kanapimedusele ei viita. Väidetavalt te siiski näete öösel? Kanapimeduse korral te öösel ei näeks.
Soovitan Teil pöörduda silmaarsti vastuvõtule. Registreerida ...

Loe edasi

KANAPIMEDUS

Tere!

Kas on võimalik ravida kanapimedust?



Teid tänades Luule.

Vastas dr Leo Schotter

Kanapimedus, ehk nõrgenenud nägemine pimedas on tavalselt kaassündinud iseloomuga, või ka vahest mõne silmahaiguse väljendus. Kanapimedus pole reeglina ravitav.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi