oftalmopaatia 07.09.04 / Silmahaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Mul diagnoositi 2003 a lõpus tyreotoksikoos, mille tulemusena tekkis silmade ümber paistetus, kahelinägemine, silmamunad muutusid valulikuks. Sain uue diagnoosi- oftalmopaatia. Augusti alguses nägin kõiki asju ainult topelt.
Tänaseks on mul kilpnääre täielikult eemaldatud ( 2 näd tagasi), silmanägemine on tunduvalt paranenud, kuid üles- alla vaatamine on ikka raske, kahelinägemist esineb just kaugele vaatamise puhul. Silmade ümbruse tursed vähenenud ei ole. Silmamunade valulikkus on ka kadunud.
Kas on lootust, et silmanägemine taastub täielikult? Kas silma pehmete kudede turse taandub ise aja jooksul või pean seda ravima samuti operatiivselt? Kus selliseid operatsioone tehakse ja kas pean sellise operatsiooni eest ise tasuma ja kui jah, siis kui palju?

Arst vastas:

dr Leo Schotter

Kilpnäärne hormooni taseme normaliseerudes võib oodata ka silmapoolsete nähtude taandumist. Protsess on väga pikaldane ja ei oska keegi prognoosida, kas taastumine on täielik, või mitte.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Silmahaigused

türeoidne oftalmopaatia

Tere!
64 aaastasel naisterahvel diagnoositi eelmine aasta kilpnäärme ületalitus. Selle aasta aprillis opereeiti. Kilpnäärme ületalitusega kaasnes ka silmanägmise drastiline langus. On saanud kiiritusravi ...

Vastas dr Tiia Jugaste

Palun pöörduge kohe ITK silmakliiniku valvetuppa.Selline olukord võib vajada kiiret vahelesegamist.Nägemise taastumise suhtes on raske midagi ennustada.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi