silmamuna vigastus 27.05.03 / Silmahaigused

Külastaja küsib:

Silmamuna on torke tagajärjel saanud vigastada (silmanurga lähedalt). Torkekoht on verine, kuid silmast verd ei tule. Silmalau liikumisel torkekoht annab veidi tunda. Nägemist torge ei ole mõjutanud. Kas tuleks oodata iseparanemist või tuleks pöörduda silmaarsti poole ravimite saamiseks või piisab näiteks füsiloogilise lahusega leotamisest?

Arst vastas:

dr Leo Schotter

Kindlasti tuleks KOHESELT pöörduda silmaarsti poole, kes hindab torke sügavust ja rakendab antibakteriaalse ravi. Juhul, kui on kasvõi mikroskoopiline silmamuna läbistav vigastus, võivad hilisemad tagajärjed olla rasked.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Silmahaigused

silm on valus

Tere! Silmamuna liigutades tunnen valu, nagu pingutaks. Kannan miinus prille, vasak on tugevam, kui parem miinus. Täna proovisin selle silmaga ainult vaadata, mis valus on ja näen väga uduselt isegi prilliga. ...

Vastas dr Tiia Jugaste

See võib olla vikerkestapõletik või isegi nägemisnärvi põletik.soovitan kohe pöörduda silmakliiniku valvearsti poole.

Loe edasi

Lühinägemine

Tere, kuna ma operatsioonile ei saa minna, tahaks kudagi prillidest/läätsedest vabaneda,kas on siis võimalik et võibolla harjutusi tehes paraneb nägemine, kas se võib tõsi olla, et 1,5 paranes nägemine ...

Vastas dr Leo Schotter

Silmaharjutused kindlasti kahju ei tee, aga loota, et tõsisema harjutamisega silmamuna kuju lühemaks muutub ja nägemine paraneb on vast palju loota.

Loe edasi

silmas veresooned väljas

Tere! Kaheksa-aastasel lapsel on viimasel ajal (oli ka enne neid kuumi ilmu) silmades tugevalt veresooned näha (varem oli veidike, päris valge silmamuna ei olnud). Kas see on normaalne või viitab mingile ...

Vastas dr Leo Schotter

Silmamuna limaskestal on alati veresoonte võrgustik ja vahest ka mõned suuremad sooned näha. Kui veresooned on laienenud ja tekkinud üldine punetus on tegemist limaskesta põletikuga.

Loe edasi

vigastatud silmamuna

minu sõbral on ~uks silmamuna hall, kas seda ei anna kuidagi ravida.

Vastas dr Leo Schotter

Küsimuses puudub kahjuks täelikult informatsioon silma seisundi kohta, nii, et ilma patsienti nägemata on võimatu midagi vastata. Tuleks sõber viia silmaarstile, siis saaks asjad selgeks.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi