Erektsioonihäire 12.01.17 / Seksuaalnõustaja

Külastaja küsib:

Tere, nimelt on mul erektsioonihäired. Seksuaalvahekorras olles, erektsioonid pole üldse nii kõvad ning üldjuhul vajuvad ära. Eriti enne penetratsiooni või siis kondoomi pealepanekul(kondoom võtab momendist välja, on äkki valesuurusega?). Ma olen väga heas füüsilises vormis ja teen trenni palju ja olen üpris kindel,et füüsiline probleem on välistatud. Pigem arvan, et on psühholoogiline ja esimest korda kui see juhtus esimesel vahekorral, on see mulle külge jäänud ja ma ei suuda lihtsalt lõdvestuda ja sellele alateadlikult mitte-mõelda. Ma kardan, et mul on seksuaalne ärevus ja kui see esimesed paar korda juhtus, hakkasin vahekorda vältima ärevuse, piinlikkuse ja pettumuse tõttu vältima oma ja mul peas kinni,et juhtub jälle nii. Kahjuks olin tol ajal rumal, kuna partner oli üldjuhul mõistev, aga minu tol aja suhtumine seksi, mis tulenes pornost, nägin seda kui etteastet, kus peab partnerile orgasmi saama, muidu olen läbikukkuja, mitte naudingu jagamist, siis ma tõmbusin täiesti endasse ning kahjuks keerasin probleemile selja, lootes ma ei teagi mida(nüüd väga kahetsen seda käitumist, aga ma olen õppinud sellest) ja kuna me olime ka partneriga noored( mina 18 ja partner 17 ), siis ei osanud me sellest rääkida(see tekitas muidugi pingeid suhtes omavahel) ja mina ka ei osanud häbist ja ebakindluse pärast midagi öelda ega julgenud abi otsida, kuna tundsin piinlikkust, ebamehelikust, ebaõnnestumist ja alaväärsust, mida tunnen siiani.
Ma ei taha enam sellist asja ja tahan seksi nautida täiel rinnal. Ma olen ka alates 13. aastaselt pornograafiat vaatanud ja sellega pole mingeid probleeme erektsiooni või orgasmi saavutamist. Hetkel olen täiesti meeleheitel ja mul on tekkinud kinnisidee see korda saada, enne ma rahu ei saa, see aga tekitab stressi ja depressiooni palju. Kahtlustan ka, et pornograafia on mu dopamiinireptseptorid ära rikkunud ja seetõttu on ka raske mul päriselus erektsiooni säilitada, muidugi ka ärevus mis esimesest korrast ei lase mul enam lõõgastuda seksuaalvahekorra ajal ning erektsioonid on kuidagi nõrgad ja poolkõvad vahekorra ajal ning mitte piisavalt kõvad, et tuppe sisestada. Proovisin ka uue partneriga ja ikka sama probleem.

Kas pornograafial võib suur mõju olla erutusele, erektsioonidele ja ärevusele ning mida teha, et sellest ärevusest seoses seksiga ja ,et kas püsib või ei püsi kõva, lahti öelda? Samuti mida teha, et erektsioone tugevamaks saada ning kas oleks mõistlik minuvanusel(19), proovida sildenafili, et tekitada endale see efekt ja enesekindluse endale, et ma saan hakkama ja et mul püsib või on muidu variante?
Vabandan pika teksti eest,
Tänan ette!

Arst vastas:

Vladimir Vihljajev

dr Vladimir Vihljajev

Günekoloog

Meestekliinik Tallinnas

Tere! Teie juttu järgi on teil nn ebaõnnestumist ootuse sündroom, ehk kui midagi ebaõnnestus siis mees kardab et see kordub ja nii ongi ehk kordub. Ja mida rohkem seda karta seda rohkem see oht olemas. Ühesõnaga et kinnine ring! Võivad aidata psühoteraapeudi või seksualnõustaja konsulteerimine. Alternatiiviks kasutakse nn erektsiooni ravimeid selle jaoks et selle ringi murdmiseks. Sildenafil sobib ka aga soovitan proovida Cialis. , kuna sellel ravimil efekt on pikemalt ja kindlam. See on ka retsepti ravim, retsepti saamiseks vaja tulla visiidile kas meie kliinikusse või perearsti juurde. Võib olla piisab ½ tbl (proovimiseks). See tõuseb enesekindlust endal. Tavaliselt piisab kasutada mõned korrad (paar –kolm) ja proovida edasi ilma tabletid.

Soovin edu!

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Seksuaalnõustaja

erektsioonihäire

Olen 41 aastane mees ja oman kindlat sekspartnerit st. abikaasat. Viimaste aastate jooksul on hakanud tekkima erektsioonihäire, ses mõttes et üldiselt erutun kiiresti aga suht ruttu toimub äravajumine ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Võime rääkida ja aidata. Teil on tüüpilised meestemuresid. Olemas raviskeemid, mis hästi aitavad. Parem, kui leiate võimalus tulla vastuvõtule. Soovin edu, Vladimir.

Loe edasi

Pregnyl

Olen 30 aastane meesterahvas ja mul on erektsioonihäire. Olen kuulnud sellisest süsteravimist nagu Pregnyl. Milles seisneb nimetatud ravimi põhimõte ja kas nimetatud ravim aitab ka erektsioonihäire puhul ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Pregnyli süstid stimuleerivad meestel organismis meestehormoonide (testosterooni) toodangut. Juhul, kui proleem on just sellest, see aitab. Aga ennem mina soovitan pöörduda arsti juurde ja kontrollida ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi