Partneriga seksuaalvahekord 13.05.09 / Seksuaalnõustaja

Külastaja küsib:

Olen 21. aastane tütarlaps ja ma polnud olnud kordagi seksuaalvahekorras enne kui kohtasin oma praegust elukaaslast. Elukaaslane on 31. aastane. Elukaaslasel on olnud väga palju suhteid. Mind väga häirib see, et ta on olnud nii paljude naistega. Mina olen olnud ainult temaga ja tunnen, et olen tema jaoks nö `liiga korralik`. Kohati kui olen temaga vahekorras, siis tunnen end pärast räpasena ja vastikult. Mõtlen, et ta on olnud kõikide teiste naistega täpselt samamoodi nagu minuga ja see teeb väga haiget. Rääkisin elukaaslasele ka oma murest ja ta ütles, et see läheb üle ja et ma lepin selle teadmisega. Olen temaga olnud koos 1,5 aastat ja tunnen, et mida päev edasi, siis seda kurvemaks ja raskemaks see kõik minu jaoks muutub. See jubedalt masendab mind. Ma tahan temaga väga koos olla, aga see teadmine, et ta on nii paljude naistega olnud, on minu jaoks väga kurnav.
Olen mõelnud, et kui ma läheksin temast lahku ja oleksin teiste meestega vahekorras, kas siis see parandaks olukorda. Hetkel ma tunnen, et kui oleksin teiste meestega vahekorras, siis oleksime temaga nö võrdsed. Peale teistega olemist ma arvan, et mul ei oleks enam sellist halba tunnet ja võibolla mulle, siis ei läheks enam korda, kui paljudega ta on olnud.

Minu küsimus oleks, et mida ma peaksin tegema?

Arst vastas:

Lemme Haldre

dr Lemme Haldre

Psühholoog-psühhoterapeut, kliiniline seksuoloog

Erakliinik Elite

Tere Kui olete ühe mehega, siis tunnete end räpasena, kui plaanite olla mitme mehega, siis loodate, et enesetunne paraneb. Usute seda?
Mulle tundub, et Teie halva enesetunde põhjus peitub kusagil mujal. Miks masendus just praegusel eluperioodil on teravalt esile kerkinud? Olete koos 1,5 aastat olnud. Tahaks väga küsida, millised on Teie paarisuhted väljaspool vahekorda.
Mulle tundub, et tekkinud olukorral on rohkem kui üks põhjus. Äkki lihtsalt petate iseennast? Ehk aitab Teid hea psühholoog, kellega saate oma suhet arutada?
Lemme Haldre

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Seksuaalnõustaja

PSA

Tere, PSA 1,84 Pool aastat tagasi oli 1,60. Ja enne seda pool aastat tagasi 1,75. Kuidas edasi käituda? (Vanaisal ja isal on olnud eesnäärme kasvaja)

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! PSA näit võib kõikuda väikeses vahemikus (+/- 5-10%), eriti põletiku taustal, seda suureneda võivad ka seksuaalvahekord (ejakulatsioon), eesnäärme massaaž, jalgrattasõit, suur füüsiline koormus ...

Loe edasi

seksuaalvahekord

Kas mees saab aru vahekorras olles kui naisel on emakakael eemaldatud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Oleneb mehest, reeglina siiski ei saa, kuna emaka eemaldamisel koos kaelaga jääb alles tupekõnt, mis on ka pisut tihedam.Dr kadastik

Loe edasi

Kliitori vähene tundlikkus

Umbes aasta tagasi kadus mul kliitori tundlikkus, küll mitte täiesti, kuid puutumisel tekib üsna ruttu selline ebamugav tunne, enam-vähem nagu siis, kui orgasm juba läbi on. Samaaegselt tundlikkuse kaoga ...

Lemme Haldre

Vastas dr Lemme Haldre

Tere
Võimalik, et tegemist on emotsionaalset laadi põhjustega. Põhjuseks võib olla vastumeelne seksuaalvahekord partneriga ja ka teised traumaatilised seksuaalsed kogemused. Vähese erutuvuse põhjuseks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: