seksuaalsuse langus 19.02.07 / Seksuaalnõustaja

Külastaja küsib:

Tere, minu mure on selline.Olen 34 aastane naine, sünnitanud 3 last( noorim 2 aastane), oma abikaasaga koos 12 aastat.Meie suhe on väga hea, nii nagu olema peab.Ainult, et peale kolmanda lapse sündi on seksuaalelus toimunud mingi muutus.Alguses arvasin, et olen lihtsalt väsinud ja ei ole isu, siis sain aru, et ma ei saa normaalset orgasmi( nagu varem)nimetan seda mikroorgasmiks, midagi nagu on, aga see pole üldse see.Olen nüüd suures hädas, nagunii on mehe vajadused suuremad, kui minul (norm. Oleks ikka igal õhtul ), aga mul pole lihtsalt huvi ja tihtipeale käib asi lihtsalt selleks, et asi ära teha.(pean mainima, et mu mees on minuga selles suhtes väga kannatlik ja hea).Tahaksin teada, kas mul on võimalik midagi endaga ette võtta,kuhu pöörduda. Tahan olla hea naine, aga keha on miskipärast selle vastu.Lisaks veel niipalju, et viimasel sünnitusel olid mul väikeste häbememokkade rebendid, kas see on miskit nüüd muutnud .
Jään Teie vastust ootama.
Sirli Paidest.

Arst vastas:

Lemme Haldre

dr Lemme Haldre

Psühholoog-psühhoterapeut, kliiniline seksuoloog

Erakliinik Elite

Tere
Viimase lapse sünnitusest on suhteliselt vähe möödas. Põhjuseid võib olla siin mitmeid. Ise olete kirjas avaldanud põhjusena väsimuse mõtet. Äkki see ongi? Mitte selline väsimus, mida on võimalik ühe päevaga välja puhata, vaid pikaaegne? Vaadake üle kodutööd, öised laste järele valvamised jm. Kuidas Teie koormus mehega on jaotunud? Kas olete aega võtnud, et endale nädalalõpp või vaba päev lubada ja kodust kaugemale sõita? (Mehega või päris eraldi, et välja puhata). Positiivne on kirjas see, et Te tegelikult orgasmi saate ja abikaasa on mõistev. Need mõlemad faktid on suur ressurss.
Kõne alla tulevad ka haigused, depressioon, ravimid, hormonaalsed ja suhetes toimunud muutused. Kõik see vajaks kohapeal selgitamist.
Tasuks läbi teha günekoloogiline kontoll, et kontrollida, kas pole põletikke, anatoomilisi muutusi (näiteks emaka asndi muutus sünnituse järgselt)
Kasuks tuleks võimlemine, mis tugevdab vaagnapõhja lihaseid.
Kodus saab teha järgnevaid harjutusi: 1.Urineerimise ajal pidage uriini vool kinni ja pingutage seejuures lihaseid, mis seda toimingut teevad. Seda võiks teha mitu korda päevas. 2) Kaupluses jm. järjekorras seistes kasutage aeg ära- tõstke mõttes oma emakat kõrgemale ja laske alla. 3) Pilatese võimlemine treeningrühmas või ise raamatu järgi (korra peaks rühmas ennem läbi tegema)
4) harjutused tupe kuulidega (müüakse sekskaupade poes).
Võite ka tulla vastuvõtule, kus saab anda täpsemaid soovitusi. Ilmselt on ka mehe poolse käitumisega Teie orgasmi tugevdamiseks võimalik midagi ära teha. Esialgu võite ka tulla vestlusele üksinda.
Tervitades Lemme Haldre

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Seksuaalnõustaja

Seksuaalsuse huvi langus

Tere.Mure siis selles et olen praeguse tüdruksõbraga (30a) olnud koos veidi üle 2 aasta kuid füüsiline lähedus on täiesti minimaalne. Kahe kuu jooksul heal juhul 1 kord. Voodis olles kui üritan asja seksini ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! Kõik inimesed on erinevad. Võimalik, et partneril on mingid psühholoogilised probleemid, võib-olla lapsepõlves kooselus vanematega või pereliikmetega või varasemas suhtes meesterahvaga, sai ta psühholoogilised ...

Loe edasi

seksuaalprobleem

Tere! Olen 27a naine ning oma elukaaslasega aasta koos olnud. Probleem on selles, et minu seksuaalne huvi on viimaste kuude jooksul täiesti kadunud. Armastan väga oma meest ning tahan jagada temaga nii ...

Lemme Haldre

Vastas dr Lemme Haldre

Tere
Olete aasta koos olnud ja alguses oli kõik korras. Järelikult olete igati seksuaalses mõttes terve naine ja võimeline orgasmi kogema. Tõenäoliselt pole ka beebipillid, mida olete vaid 2 kuud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: