osteokondroos 07.04.05 / Reumatoloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Palun vabandage, et veel kord Teid tülitan. Küsisin mõni aeg tagasi Althryli kohta (küsimus oli "ravim"). Tänan vastuse eest. Siiski küsin üle teise probleemi. Nimelt MRT uuringu (kuhu saatis mind neuroloog pikaajalise jalavalu pärast) vastuses kirjutab radioloog "L4-5 intervert. osteokondroos". Neuroloog, kellel oli väga kiire, ei kommenteerinud mulle uuringu tulemusi, vaid kirjutas ainult tramadooli. Ma ei tihanud teda tülitada. Mulle on öeldud, et põlves on osteoartroos, kuid praegune valu rändab põlvest allpool kuni varvasteni.
Kas osteokondroos kuulub ortopeedia valdkonda? On see minu eas (60 a, naine) üldse probleem ja mõtlen ehk ise endale probleemi välja?
Palun veel kord vabandust tülitamise pärast.
Teile jõudu ja tänan!

Arst vastas:

dr Kati Otsa

Reumatoloog

Erakliinik Reumed, Tallinna Keskhaigla reumatoloogia osakond

Tere!
Osteokondroos ei ole ainult ortopeediline probleem.
Teie puhul tähendab see teatud kõhre muutusi lülisambas ja see tõenäoliselt annab ka valu. Kui muutused on pildil näha, siis te ju ise seda välja ei mõtle.
Alaselja osteokondrootilised muutused võivad anda jalgadesse kiirguva valu küll.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Reumatoloogia

ravim

Tere!
Kui kaua peaks võtma Althryli? Või on see praegu intensiivselt promotav Glycosamine seesama? Siis ei peaks perearsti tülitama retsepti pärast.
Kas diagnoos "L4-5 intervert. osteokondroos" ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
Arthryli põhiline toimeaine on glükoosamiin. Seega olulist vahet ei ole.
Osteokondroos (vast oli seal hoopis osteoartroos?)võib haarata kogu lülisammast ja võib ka mitte. Kui osteokondroosist ...

Loe edasi

Vajan infot.

Tere!

Pödeja pole mitte mina, vaid mu ema. Tal diagnoositi osteokondroos ja ma ei leia infot selle haiguse kohta.Kas äkki seletaksite mulle lähemalt ja kas see on ravitav?

Suur ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
Tegu on teatud luustumisprobleemiga. Rohkem noorema ea probleem.
Kirjast ei selgu, mis piirkonnas tal seda diagnoositud on.

Loe edasi

pea- ja kaelavalu

Tere!
Mind on juba paar aastat vaevanud kaelast tulenev peavalu, röntgenpildi põhjal määrati diagnoosiks tservikaalne osteokondroos ja arstide sõnul pidavat olema tegemist normaalse vananemisprotsessiga ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
1. Osteokondroos võib olla 31 aasta vanuses küll
2. Kui selgroo lüli on nihkunud teiste suhtes, siis see ei ole reumatoloogiline haigus. Tegemist on mehhaanilise probleemiga, mis annab ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi