opereeritud puusaliiges 12.02.05 / Reumatoloogia

Külastaja küsib:

Lp.doktor!

Umbes 2 kuud tagasi paigaldati mulle vasaku puusaliigese protees.Puus oli kulunud koksartroosi tagajärjel ning vasak jalg oli haiguse tagajärjel jäänud 3 cm lühemaks.Olen 42 aastane ning lootsin opist ruttu paraneda, sest olen ju selleks haiguseks veel küllalt "noor".Paraku ei hakanud mu haige puus ka pärast oppi eriti rohkem painduma kui enne.Võimlen iga päev ca 1,5 - 2 tundi ning järgin kõiki õpetusi, mis mulle kaasa anti, kuid kasu sellest ei ole.Ise sokki jalga ei saa siiamaani.Raviarst väitis, et taastumine võib võtta kuni aasta, kuna opi käigus mu kärbunud lihaseid~venitati pikemaks, et jalad ühepikkuseed oleksid. Paraku peaks mingit edasiminekut ju juba märgata olema, aga siiani ei midagi.
!.Kas mul on üldse lootust see puus rohkem liikuma saada?Praegu on selline tunne, et lausa mingi takistus oleks nagu ees, kui üritan jalga põlvest kõverdades ette tõsta.
2.Kas on võimalik,et uus liiges on osaliselt liigesepesast välja tulnud ning selle tõttu jalg ei paindu.Pilti 2 kuu möödumisel opist mulle ei tehtud, kas peaksin seda siiski paluma?

Lugupidamisega murelik patsient

Arst vastas:

dr Kati Otsa

Reumatoloog

Erakliinik Reumed, Tallinna Keskhaigla reumatoloogia osakond

Tere!
See küsimus tuleks esitada ortopeedile.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Reumatoloogia

valutav puusaliiges.

Olen 28a.naine.8a.tagasi sattusin avariisse. Minu vasakust hüppeliigesest jäi alles vaid pool.Liiges on peaaegu liikumatu ja ma lonkan. Kannatan tihti puusavalu käes,eriti vasakult poolt.Kas mul on võimalik ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!

Te peaksite pòòrduma ortopeedi poole!
Ortopeed tahab kindlasti nàha korralikke Rò-pilte nii hyppeliigestest kui ka puusaliigestest. Soovitan need perearsti juures enne àra ...

Loe edasi

liigesed

Mul on liigeste artroos. Üks puusaliiges on vahetatud. Kui palju on kasu, et ma söön lisaks Omega-3 ja Bio-Clucosamine.Kas on üldse mõtet või on rong minu jaoks läinud? Kumba peaksin eelistama? Ette tänades ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
Soovitan tarvitada Glükosamiini. Teil on vahetatud üks puusaliiges, kuid kõik ülejäänud liigesed on endiselt artroosist ohustatud. Seega glükoosamiin aitab säilitada muid liigeseid.

Loe edasi

puusaliiges

Olen 23 aastane naisterahvas ja mind vaevab vahelduva eduga umbes pool aastat puusavalu. Käisin perearstil ja tegin röntgeni ning sain järgmise vastuse:
parema puusaliigese liigesepilu on veidi kitsenenud, ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
Hakake tarvitama glükoosamiini preparaate. Neid on apteegis müügil ka ilma retseptita. Soovitav tarvitada pikema aja jooksul. Aitab hästi.
Selles eas on puusaliigese artroos haruldane. ...

Loe edasi

liigeste jäikus

Olen 24-aastane naisterahvas. Juba üle 3 kuu jäävad jalad põlve- ja puusaliigestest väga kangeks, nii et käies võtab lonkama ja tekitavad ka valu. Olen käinud juba kahe arsti juures, kuid põhjust ei leita. ...

Vastas dr Kati Otsa

vastasin samale kirjale eelnevalt

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi