Võimalik haruldane autoimmuunhaigus 12.01.05 / Reumatoloogia

Külastaja küsib:

Tere.
Kahtlustan endal dermatoloogilist müosiiti või midagi sarnast. Olen seni selle jamaga nahaarsti juures käinud, aga seal on arvatud seda küll bakteriaalseks infektsiooniks ja ei tea milleks. Kokku vist ca 4-5 diagnoosi sama asja kohta. Viimane kord kapillaaride nõrkuseks. Iga kord on erinevaid salve välja kirjutatud, aga ükski neist pole mõjunud. Olen 27 aastane ja mulle on tehtud juba üks hüppeliigese operatsioon artriidi ja traumade kuhjumise tõttu. Reuma peaks ka ju kuidagi autoimmunhaigus olema. Siit ka siis küsimus: kuhu peaksin pöörduma?

Arst vastas:

dr Kati Otsa

Reumatoloog

Erakliinik Reumed, Tallinna Keskhaigla reumatoloogia osakond

Tere!
Dermatomüosiit on eelkõige lihaspõletik, millega kaaseb ka üsna iseloomulik nahahaaratus. Artriit võib kaasneda, kuid mitte alati.
Diagnoosib ja ravib reumatoloog.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Reumatoloogia

Antibeebipillid ja luupus?

Tere
Mul järgmine mure: Poolteist aastat tagasi põdesin südamelihasepõletikku, mille järel jäi püsima väike palavik (~37,2) ja liigesed kah valutasid vahel. Eemaldati mandlid, aga palavik ikka püsis. ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
Ma saan aru, et luupust Teil ikka diagnoositud ei ole.
Kuna antibeebipillid sisaldavad östrogeene, siis nende võtmine mõjutab immuunsüsteemi nii, et mitmed reumatol. haigused kas tekivad ...

Loe edasi

puusaliiges

Olen 23 aastane naisterahvas ja mind vaevab vahelduva eduga umbes pool aastat puusavalu. Käisin perearstil ja tegin röntgeni ning sain järgmise vastuse:
parema puusaliigese liigesepilu on veidi kitsenenud, ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
Hakake tarvitama glükoosamiini preparaate. Neid on apteegis müügil ka ilma retseptita. Soovitav tarvitada pikema aja jooksul. Aitab hästi.
Selles eas on puusaliigese artroos haruldane. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi