valu küünarnukis 15.01.04 / Reumatoloogia

Külastaja küsib:

Algas see probleem 2003.aasta aprillis,teatud punkt küünarnukis (käe pealmises osas) vajutades valus.Ei talunud kanda raskust ja ka rusikasse kätt vajutades jooksis valu läbi.Sain kaks kuuri põletikuvastast ravi,määrisin salvidega,sain ka mõned korrad elektriravi.Valust lahti sain alles augustis kui kirurg tegi hormooni sisaldava süsti otse küünarnukki. Valu kadus päevaga. Nüüd on sellest möödas mõned kuud ja detsembri lõpus hakkasin tundma jälle valu samas küünarnukis. Küsiksin, millest võib olla selline probleem ja kust saada abi. Olen pärit Lõuna-Eestist, vajadusel olen nõus sõitma Tartusse konsultatatsioonile.

Arst vastas:

dr Kati Otsa

Reumatoloog

Erakliinik Reumed, Tallinna Keskhaigla reumatoloogia osakond

Tere!
Kirjelduse järgi on tegu epikondüliidiga. See ei ole otseselt liigespõletik, vaid kõõluse luule kinnituskoha põletik.Paranemine võtab aega kuni aasta. Oluline on anda käele rahu. Kui kätt pidevalt koormata, siis mingid tabletid ega muud vahendid ei aita. Hormoonsüst võib aidata hästi, kuid ka sel juhul on vaja tagada rahu käele. Samuti tuleb vältida külma.
Süsti võiks korrata, kui korra on hea efekt olnud.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Reumatoloogia

Küünarnukk teeb valu

Tere!
Selline küsimus, et juba aastaid vaevab mind valu küünarnukis. Varem ei pööranud sellele suurt tähelepanu, kuna arvasin et see on tingitud lihtsalt luude kasvamisest. Kuid nüüd 21 a pole need ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
Kaebus viitab epikondüliidile e. küünarliigest moodustavate luude ühe piirkonna põletikule. See ei ole liigespõletik, vaid põletikus on kõõluse kinnituskoht luule.
Raviks on rahu tagamine ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi