seljavalu 20.08.03 / Reumatoloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Ma räägin teile loo ja sooviks teie poolset vastust selle asja kohta!
Nimelt 1997a septembris murdus mul selg,kuna enne seda,umbes 7-8kuud selg valutas.Vahelduva eduga,kuid järjepidevalt,ei lasknud ollagi kuidagi. Istudes ei tundnud ma kohe midagi,kui aga hakkasin end liigutama ja aset muutma,siis justkui miski oleks seda takistanud,et ei saanud ma kohe liigutada.Nagu luud oleksid omavahel risti olnud ja see kestis sedasi kuni 8kuud.
Ja siis,ühel ilusal pühapäeval,kui vennaga mürasime ja teineteist tõukasime,kukkusin ma voodi peale ja mingi nõks käis seljast läbi.Peale seda hakkas mu selg taha poole vajuma ja palavik lõi sisse.Umbes 2tunni pärast saabus ka kiirabi,millega viidi mind Lunini haiglasse.Õhtul juhtus sama,kuid see kord oli erinevus selles,et polnud kedagi,kes oleks mind tõuganud või lükanud,vaid selg iseenesest vajus sama moodi,kui oli päeval seda teind.
Sellest asjast,mis edasi sai ei mäleta ma enam eriti midagi,peale selle,et valus oli selga liigutada.
Ja sõjaväes olles,kuhu ma sain tänu sellele,et ma ei rääkinud kellegile,mis seljaga juhtus.Sõjaväes hakkas aga selg sedavõrd valutama,et enam ei saanud ma seda enda teada hoida,vaid pidin oma murest rääkima ka kohalikule doktorile.Saadeti mind siis Mustamäe haiglasse ja tehti paar pilti seljast.Jõudes tagasi sõjaväebaasi öeldi mulle sedasi:"Ära muretse,midagi katastroofilist veel ei ole!"...,kuigi ise nägin,et esimene ja teine selgroolüli olid omavahel viltu(üks oli rohkem ääre pool,justkui serv olnuks üle alumise oma).
Nüüd,kus ma olen sõjaväest väljas,ei ole seljavalu järgi andnud,kuigi sõjaväes sain ma nii Tablette,kreemitamist,kui ka Elektriravi-nädalaega! Hetkel käin ma POlitseikoolis ja tunnen,et see seljajama justkui piiraks mul tegemisi ja olemist,kuna valutab vahelduva eduga.VAhel tugevalt ja siis vaikselt.Käisin oma perearsti juures,kes saatis mind kohe ka röntgeni,kuid see ei näidanud midagi.Aga ise tean-tunnen enda keha paremini ja tunnen,et seljavalu ikka piinab mind.
Kui aus olla siis ei oskagi enam midagi proovida ja abi paluda,kuna keegi ei tea midagi ja nagu väidaksid,et see kõik on mul enesel välja mõeldud!
Küsimus veel:"Kas kõikidel selgroolülidel on ühesuurune vahe või ei pea see sedasi olema?"

Lõpetan ka selleks korraks ja loodan et te saate aega vastata mu kirjale.
Oleks tore,kui te teeksite seda mu isiklikule meiliaadressile,milleks on jongo.bongo@mail.ee

Lugupidamisega
Murelik noormees

Arst vastas:

dr Kati Otsa

Reumatoloog

Erakliinik Reumed, Tallinna Keskhaigla reumatoloogia osakond

vastus saadetud meiliaadressile

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Reumatoloogia

seljavalu

mul on selg kange juba 2-3 nädalat vahepeal ei saanud isegi püsti ja liiigutada kahjuks puudub mul haigekassakaart ja ka raha pole nii palju et arstuile minna mida saaksin ise teha ja võimalikult odavalt ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
Ostke apteegist Ibuprofeni. 400 mg tabletid 3 korda päevas ja määrige selga
Dolgit geeliga.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi